• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12653.48
    • RUB159.75
    • EUR14871.64
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +40°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Sog‘lom nonushta uchun 5 xil tvorogli yegulik retsepti

    Tvorogli nonushtani tez va oson tayyorlash mumkin. Bundan tashqari, tvorog barcha yoshdagilar uchun yoqimli va foydali bo‘lib, hamma turdagi yegulik va shirinliklarga qo‘shish mumkin bo‘lgan ajoyib mahsulot hisoblanadi. “Noviy ochag” nashri nonushta uchun foydali bo‘lgan tvorogli yegulik retseptlari bilan bo‘lishdi.

    Foto: “Noviy ochag”

    Foto: “Noviy ochag”

    Ichiga tvorog solingan lavashli pirog retsepti

    Lavash xamiridan yumshoqqina pirog tayyorlash uchun quyidagi retsept tavsiya etiladi. Mazasi barchaga manzur kelishi shubhasiz.

    Kerakli mahsulotlar:

    • tvorog — 400 gramm;
    • pishloq — 200 gramm;
    • tuxum — 3 dona;
    • smetana — 3 osh qoshiq;
    • kefir — 250 ml;
    • lavash — 3-4 dona;
    • ko‘kat, tuz va ziravorlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq tvorog bilan aralashtiriladi. Pishloqning bir qismi qoldiriladi. Ko‘katlar to‘g‘rab olinadi.
    2. Ko‘katlar tvorogli aralashmaga solinadi. Barcha ingrediyentlar yaxshilab aralashtiriladi. Agar pishloq sho‘r bo‘lsa, tuz solmaslik mumkin.
    3. Tuxum, kefir va smetana aralashtiriladi.
    4. Lavash xamiri ta’bga ko‘ra 3-4 qatlam bo‘lishi mumkin. Qolipga dastlab tuxumli aralashma quyiladi, so‘ngra lavash xamiri qo‘yilib, ustidan tvorogli nachinka solinadi.
    5. Har bir qatlam shu tarzda tayyorlanadi va pirogning eng yuqori qismiga qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq sepiladi.
    6. 180 daraja haroratda 30 daqiqa davomida pechda pishirib olinadi.
    Yoqimli ishtaha!

    Tvorogli zapekanka

    Tvorogli zapekanka tayyorlash ko‘p vaqt talab etmaydi. Ushbu yegulikni nafaqat nonushta, balki bayram dasturxoni uchun ham tayyorlash mumkin.

    Kerakli mahsulotlar:

    • tvorog — 1 kilogramm;
    • tuxum — 6 dona;
    • sariyog‘ — 30 gramm;
    • shakar upasi — 150 gramm;
    • makkajo‘xori kraxmali — 1 osh qoshiq;
    • manni yormasi — 1 osh qoshiq;
    • vanil — 1 osh qoshiq.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Tvorog elakdan o‘tkaziladi. Unga yog‘ miqdori kamida 82 foiz bo‘lgan ozgina sariyog‘ qo‘shiladi va blenderda yaxshilab aralashtiriladi.
    2. 6 ta tuxum sarig‘i chuqur idishga ajratib olinadi. Shakar upasi qo‘shilib, mikser qilinadi. So‘ngra oz-ozdan tvorogli massa qo‘shiladi va yana mikser bilan aralashtiriladi.
    3. Ustidan manni yormasi va makkajo‘xori kraxmali qo‘shiladi. Yaxshilab aralashtirilgach, bir necha daqiqaga qoldiriladi.
    4. Ajratib olingan tuxum oqi mikser bilan yaxshilab ko‘pirtiriladi. Asta-sekin taxminan 30-40 gramm shakar upasi qo‘shiladi.
    5. Ko‘pirtirilgan tuxum oqiga tvorogli massa qo‘shiladi va aralashtiriladi.
    6. Qolipgai pergament qog‘oz solinadi, so‘ngra yon tomonlari va pastki qismiga sariyog‘ surtiladi. Yog‘langan qolipga manniy yormasi sepiladi, shunda zapekankani undan olish osonroq bo‘ladi. Ustidan tayyor massa solinadi va yuzasi tekislanadi.
    7. Zapekanka 170 daraja qizdirilgan pechda 50-60 daqiqa davomida pishiriladi. Pishgandan so‘ng darhol pechdan olib tashlanmaydi, biroz sovishini kutish lozim.
    Yoqimli ishtaha!

    “Tvorogli konvertlar” pechenyelari

    Bolalikni yodga soluvchi nazali shirinliklar. Tayyorlash uchun har qanday yog‘li tvorog mos keladi. Miqdorga qarab, retseptda asosiy mahsulotlar — un, sariyog‘, shakar va tuxum nisbati o‘zgaradi.

    Kerakli mahsulotlar:

    • tvorog — 250 gramm;
    • sariyog — 100 gramm;
    • un — 170 grramm;
    • shakar — 3-4 osh qoshiq;
    • tuz — 1/2 choy qoshiq;
    • iste’mol sodasi — 1 osh qoshiq.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Barcha mahsulotlar xona haroratida bo‘lishi kerak. Pishirishdan bir necha soat oldin tvorog va sariyog‘ muzlatkichdan olib qo‘yiladi. Pishiriqlar yumshoq va mazali chiqshi uchun yog‘ miqdori kamida 5 foiz bo‘lgan tvorogdan foydalanish tavsiya etiladi.
    2. Blenderdan foydalanib tvorog bir hil maydalanadi. Unga yumshoq sariyog‘ qo‘shiladi.
    3. Tvorogli massa yana blender bilan yaxshilab aralashtiriladi. Ustidan un, soda va tuz qo‘shiladi. Qo‘lga yopishmaydigan silliq xamir qoriladi.
    4. Xamir bir soatga muzlatkichga qo‘yiladi. Tayyor bo‘lgach, xamir yupqa qilib yoyiladi va kichik doira shakllari kesib olinadi.
    5. Har bir doirani shakarga botirib, shakar tomoni ichkariga qaratilib ikkiga buklanadi va yana shakarga botirib olinadi.
    6. Pechenyelar pergament bilan qoplangan listga terilib, ularni 200 darajada oldindan qizdirilgan pechga qo‘yiladi va 20-25 daqiqa davomida pishiriladi.
    Yoqimli ishtaha!

    Tvorogli keks retsepti

    Oddiy hamda mazali mayiz qo‘shilgan tvorogli keks retsepti.

    Kerakli mahsulotlar:

    • un — 150 gramm;
    • yog‘ — 75 gramm;
    • shakar — 80 gramm;
    • tvorog (18 foizli) — 130 gramm;
    • tuxum — 2 dona.
    • qabartma — 1 osh qoshiq;
    • mayiz — 80 gramm;
    • vanil — 1 osh qoshiq;
    • shakar upasi.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Elakdan o‘tkazilgan tvorog sariyog‘ bilan aralashtiriladi. So‘ngra yaxshilab mikser bilan aralashtiriladi.
    2. Ustidan shakar qo‘shiladi va yana mikser qilinadi. Ikkita tuxum qo‘shiladi va  aralashtiriladi.
    3. Ushbu bosqichda ta’bga biroz vanil, tvorogli aralashma qo‘shiladi. Bir hil massa olish uchun mikser bilan yana yaxshilab aralashtiriladi.
    4. Elangan un qabartma bilan aralashtirladi va boshqa mahsulotlar bilan birgalikda bir idishga solinadi.
    5. Yaxshilab yuvib quritilgan mayiz xamirga qo‘shiladi.
    6. Tayyor bo‘lgan xamir qolipga quyiladi. 180 daraja pechda 50-55 daqiqa davomida pishiriladi.
    7. Keks tayyor bo‘lgach, yuzasiga shakar upasi sepiladi.
    Yoqimli ishtaha!

    Tvorogli bulochkalar

    Tvorogli bulochkalarni pishirish uchun ko‘p vaqt ketmaydi. Ularni nonushtada bir piyola choy yoki qahva bilan iste’mol qilish mumkin.

    Kerakli mahsulotlar:

    • tuxum — 2 dona;
    • shakar upasi — 3-4 osh qoshiq;
    • tvorog — 250 gramm;
    • sut — 2-3 osh qoshiq;
    • un — 350-400 gramm;
    • qabartma — 1 osh qoshiq.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Tuxum, tuz va shakar yaxshilab aralashtiriladi.
    2. Aralashmaga tvorog qo‘shiladi, ustidan sut qo‘shilib, bir hil massaga ega bo‘lish uchun hamma narsa yaxshilab aralashtiriladi.
    3. Elangan un bilan qabartma qo‘shiladi, tvorogli aralashmaga qo‘shib, yumshoq xamir qoriladi.
    4. Xamir kichik qismlarga ajratilib, yoyib chiqiladi. Ichiga nachinka sifatida shokolad, mayiz yoki boshqa mevalar qo‘shish mumkin.
    5. Tvorogli bulochkalar pergament qog‘oz solingan listga joylashtiriladi. Bundan tashqari, bulochkalar yopishmasligi uchun o‘simlik moyi bilan yog‘lanadi.
    6. Bulochkalar ustiga biroz shakar sepish hamda tuxum sarig‘ini surtish mumkin.
    7. 180 darajada qizdirilgan pechda 15-20 daqiqa davomida pishiriladi.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Sutli krem qo‘shilgan mazali ponchiklar tayyorlaymiz
    • Dolchinli mazali pechenye tayyorlaymiz
    • Xuddi maktabdagidek: kefir, mineral suv va xamirturush qo‘shib tayyorlanadigan bulochkalar retsepti

    11.10.2022, 10:42   Izoh (0)   10032
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Immunitet mustahkamligi uchun: pishirmasdan tayyorlanadigan murabbo retsepti

    09.10.2022, 17:32

    Piyoz qo‘shib xushta’m kartoshkali kotlet tayyorlaymiz

    08.10.2022, 09:51

    Qat-qat xamirdan mazali kruassan tayyorlaymiz

    06.10.2022, 11:48

    Tovuq va pomidor qaylasidan mazali makaronli taom tayyorlaymiz

    05.10.2022, 18:13

    Kartoshka va tovuq qiymasidan mazali yegulik tayyorlaymiz

    03.10.2022, 12:33

    Sutli krem qo‘shilgan mazali ponchiklar tayyorlaymiz

    02.10.2022, 09:59
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Biznes va tadbirkorlik oliy maktabi magistratura dasturlariga qabul jarayonlari davom etayotganini ma’lum qiladi


    Navoiy innovatsiyalar universiteti 2 milliard so‘mlik grant dasturini e’lon qildi 


    Mobiuz — 8 milliondan ortiq abonentlar tanlovi 


    Vaqt sinovidan o‘tgan tarmoq: 33-yillik faoliyat, 12 million foydalanuvchi tanlovi va mobil aloqaning yangi arxitekturasi


    Kia Sonet va ADM Global: O‘zbekiston avtomobil klasterini mahalliylashtirilishiga qariyb 260 mln AQSH dollari miqdorida sarmoya


    Yandex Music’da jazirama kayfiyat uchun maxsus “Chilla” bo‘limi paydo bo‘ldi


    O‘zbekistonda tibbiy sug‘urta nima uchun zarur: shifokor qarashi va Neo Insurance tajribasi


    Sug‘urta sohasidagi uzoq kutilgan islohotlar: manfaatlar qonun himoyasida 


    “Biznesni rivojlantirish banki” 2025 yilda 138 mingdan ortiq fuqaro bandligini ta’minladi


    OKMKda yangi sulfat kislota sexi qurilmoqda


    “Euromoney” talqinida “O‘zsanoatqurilishbank” O‘zbekistonning eng yaxshi banki deb e’tirof etildi


    Visa Kapitalbank bilan Xitoyga: WeChat Pay va Alipay orqali naqd pulsiz to‘lovlar – erkin, oson va xavfsiz


    “Biznesni rivojlantirish banki” BMT Taraqqiyot Dasturi bilan hamkorlik qiladi


    “O‘zbekinvest” sug‘urta kompaniyasi 2025-yilning I yarim yilligi yakunlarini eʼlon qildi


    Mirzo Ulug‘bek tumanida joylashgan yirik ko‘chmas mulk auksionga qo‘yildi

     

    Tavsiya etamiz

    Audio Icon

    Andijoncha hotamtoylik: “Dunyo sadolari”ga sarflanayotgan milliardlar va shubhali shartnomalar

    24 iyul, 21:25

    “Rossiya allaqachon katta og‘alik maqomini yo‘qotib bo‘ldi”. Ukraina urushi postsovet hududida nimalarni o‘zgartirdi?

    24 iyul, 15:15

    Nildan Frot daryosigacha: maxfiylikdan tobora reallikka aylanib borayotgan “Katta Isroil” konsepsiyasi

    22 iyul, 12:22

    KGB soxtalashtirgan jinoyat – SSSR parchalanishi arafasida o‘lim jazosi berilgan qariya kim edi?

    21 iyul, 21:06
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    “Britaniya o‘t ochish to‘xtatilgandan so‘ng Falastin davlatini tan olishi mumkin” — Starmer

    Dunyo | 26 iyul, 14:51

    Qayiq ustida raqsga tushgan indoneziyalik bola internet yulduzga aylandi (video)

    Layfstayl | 26 iyul, 14:30

    Sudyalar oliy kengashi qarori bilan 27 nafar nomzod ilk bor sudyalik lavozimiga tayinlandi

    O‘zbekiston | 26 iyul, 14:21

    Tadbirkorning taklifi yoki buyurtma asosida bosh rejaga o‘zgartirish kiritilmaydi — Qurilish vazirligi

    O‘zbekiston | 26 iyul, 13:39

    “Real” Vinisius o‘rniga to‘purar hujumchi olib keladi — Cadena Ser

    Sport | 26 iyul, 13:35

    Issiqda ehtiyotkorlik bilan iching: qahva yozda organizmga qanday ta’sir qiladi?

    Layfstayl | 26 iyul, 13:25

    Tailand Kambodja bilan chegaradagi bahsli cho‘qqini nazoratga oldi

    Dunyo | 26 iyul, 13:05
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.