Pomidor qaylasi qo‘shilgan baqlajonli o‘rama spagetti to‘yimli va foydali taomlardan biri. Unga o‘zingiz yoqtirgan ko‘katlarni qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- baqlajon — 2 dona
- o‘simlik yog‘i — ta’bga ko‘ra
- tuz — ta’bga ko‘ra
- spagetti — 200-300 g
- pomidor qaylasi — 350-400 ml
- pishloq — ta’bga ko‘ra
- ko‘katlar — ta’bga ko‘ra
- Baqlajonni uzunligi bo‘ylab ingichka qilib kesib oling.
- Baqlajonni folga qog‘oziga soling va ustini yog‘lang. Sabzavotlarni bir qator qilib tering, ozgina tuz qo‘shib yana yog‘lab oling.
- Baqlajonni taxminan 10 daqiqa davomida 200 daraja haroratda pishiring. Keyin boshqa tomonini aylantirib va yana 5-10 daqiqa pishiring.
- Spagettini 10 daqiqa davomida qaynatib oling. Undagi suyuqlikni to‘kib tashlab biroz pomidor qaylasi qo‘shing va aralashtiring.
- Mahsulotlar pishiriladigan idishni yog‘lang va unga pomidor qaylasining yarmini qo‘shing.
- Baqlajonning har bir bo‘lagiga spagetti soling va o‘ramalar hosil qiling.
- Ularni idishga soling, qolgan pomidor qaylasini ustiga solib folga qog‘ozi bilan o‘rang.
- O‘ramalarni taxminan 30 daqiqa davomida 180 daraja haroratda pishiring. Taomni iste’mol qilishdan oldin ustiga maydalangan pishloq va ko‘katlarni seping.
Mavzuga doir:
Izoh (0)