Funchoza, sabzi va yangi bodringlar, sarimsoqpiyoz, yashil piyoz hamda xushbo‘y hidli koreys ziravorlari – bular sizning sevimli mahsulotlaringizmi? Unda quyidagi retsept aynan siz uchun!
Kerakli mahsulotlar:
- funchoza — 100 gr;
- piyoz — 2 dona;
- o‘simlik yog‘i — 100 ml;
- sabzi — 3 dona;
- tuz – ½ choy qoshiq;
- koreys ziravorlari — 1 osh qoshiq;
- uksus 9% — 2 choy qoshiq;
- sarimsoqpiyoz — 5 dona;
- bodring – 1–2 dona;
- yashil piyoz – ta’bga qarab;
- kunjut – ta’bga qarab.
Tayyorlanish jarayoni:
- funchozaga issiq suv quyib, 5–7 daqiqagacha shu holatda qoldiring;
- piyozni to‘g‘rang, qizigan yog‘ga soling va qizargunga qadar qovuring;
- sabzini tozalab, qirg‘ichdan chiqaring;
- sabziga tuz, ziravorlar, sirka va maydalangan sarimsoqpiyozni qo‘shing, piyozni tovadan oling. Sovugach, uni ham sabzili aralashmaga qo‘shing;
- funchozani suvdan suzib oling va sovuting;
- bodringni ham qirg‘ichdan o‘tkazing;
- sabzi, bodring va to‘g‘ralgan yashil piyozni aralashtiring. Xohlasangiz, soya sousini qo‘shishingiz ham mumkin;
- tayyor salatga kunjut qo‘shing;
- ishtaha ochar salatimizni shu vaqtning o‘zida dasturxonga torting yoki muzlatgichda sovutib oling.
Izoh (0)