• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12653.48
    • RUB159.75
    • EUR14871.64
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +35°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Go‘shtxo‘rlar uchun maxsus: Qishki sovuq uchun ayni muddao bo‘lgan 3 xil taom

    Qishda sovuq qotmaslik, kasal bo‘lmaslik uchun to‘yimli taom iste’mol qilish kerak. Go‘shtli taomlar esa bu borada ayni muddao.

    Uch xil go‘sht solib tayyorlanadigan kotlet

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Kerakli mahsulotlar:

    • Mol go‘shti qiymasi — 200 gr;
    • Qo‘y go‘shti qiymasi — 200 gr;
    • Tovuq go‘shti qiymasi — 200 gr;
    • Oq non — 50 gr;
    • Sut — 150 gr;
    • Qovurilgan piyoz — 150 gr;
    • Qaymoq — 100 gr;
    • Tuz, murch;
    • Sariyog‘ — 100 gr.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • nonni sutga solib ivitib qo‘ying;
    • go‘shtga piyoz qo‘shib, go’sht maydalagichdan chiqaring;
    • sariyog‘, qaymoq, tuz va murch qo‘shing, yaxshilab aralashtirib 1 soatga muzlatgichga qo‘ying;
    • kotlet shakliga keltiring va tovada qovurib oling.
    Daniya oshxonasi retseptiga binoan tayyorlanadigan go‘shtli quymoq

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Kerakli mahsulotlar:

    • Pishloq (parmezan) — 15 gr;
    • Sariyog‘ — 7 gr;
    • Bolonyeze sousi tayyorlash uchun;
    • Mol go‘shti — 500 gr;
    • Sabzi — 100 gr;
    • Qizil bulg‘ori qalampiri — 200 gr;
    • Piyoz — 200 gr;
    • Ko‘katlar;
    • Tomat pastasi — 50 gr;
    • Tovuq bulyoni — 600 гgr;
    • Tuz, shakar, murch va yong‘oq.
    Xarissa sousi uchun:
    • Ezilgan pomidor — 500 gr;
    • Piyoz — 150 gr;
    • Sarimsoq piyoz — 40 gr;
    • O‘simlik yog‘i;
    • Zira, tuz, murch va shakar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • ishni xarissa sousini tayyorlashdan boshlang;
    • blenderda ezilgan pomidorga sarimsoq va piyoz qo‘shing;
    • tomat pastasi va ziravorlar qo‘shib yaxshilab aralashtiring;
    • balonyeze sousi uchun sabzavotlarni qovurib oling, qiyma qo‘shib qovurishda davom eting;
    • tomat pastasi qo‘shing va tovuq bulyonining bir qismini qo‘shing;
    • qolgan bulyonga ziravorlar qo‘shing va bir soat dimlang;
    • aralashmani xarissa sousiga qo‘shing;
    • xamirini tayyorlash uchun 100 gramm unga 170 ml sut, 3 ta tuxum, tuz va shakar qo‘shing;
    • aralashmani tovaga soling, 220 daraja qizigan pechga tovani qo‘yib, 18-20 daqiqa davomida pishirib oling;
    • xamirni idishga soling, ustiga sous soling va ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping.
    Bolonyeze va parmijano qo‘shib tayyorlanadigan talyatelle

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Kerakli mahsulotlar:

    • Talyatelle pastasi (boshqa makarondan ham foydalansa bo‘ladi) — 100 gr;
    • Bolonyeze sousi — 150 gr;
    • Sariyog‘ — 20 gr;
    • O‘simlik yog‘i — 10 gr;
    • Pishloq (parmezan) 10 gr;
    • Tuz, murch;
    • Tovuq bulyoni — 150 ml;
    • Ko‘katlar — 11 gr;
    • Sabzi — 6 gr;
    • Sarimsoq piyoz — 1 gr;
    • Lavr yaprog‘i — 0,1 gr;
    • O‘simlik yog‘i — 15 gr;
    • Tomat pastasi — 27 gr;
    • Suv — 100 ml;
    • Murch.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • sous tayyorlash uchun go‘shtni maydalagichdan chiqaring;
    • sabzi va ko‘kat qo‘shing;
    • sabzavotli aralashmani o‘simlik yog‘iga solib qovuring;
    • tomat pastasi qo‘shib aralashtiring;
    • suv, murch, tuz va ziravorlar qo‘shing;
    • 1, 5 soat davomida past olovda pishirib oling;
    • talyatelle pastasini tuzli suvda pishirib oling;
    • bolonyeze sousiga bulyon qo‘shib tovada pishirib oling;
    • tayyor bo‘lgan sousga pishgan pastani qo‘shing;
    • sariyog‘, qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq, tuz va murch qo‘shing.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
    • Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
    • Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
    • Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
    • Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
    • Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
    • Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
    • Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
    • Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
    • Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept

    23.01.2021, 12:41   Izoh (0)   41304
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Nonushta uchun omletli sendvich tayyorlaymiz

    23.01.2021, 08:52

    Pechda pishirish shart emas: atigi 4 mahsulot bilan shokoladli chizkeyk tayyorlab ko‘ring

    22.01.2021, 12:57

    Mol go‘shti qovurg‘asini noodatiy usulda pechda pishiramiz

    20.01.2021, 18:23

    Qish mavsumida iste’mol qilish tavsiya etiladigan 3 ta mazali sho‘rva retsepti

    19.01.2021, 18:47

    Brokkoli va guruch bilan pechda pishirilgan tovuq

    18.01.2021, 18:55

    Faqat nonushta emas: Tuxumdan tushlik va kechki ovqatga nima tayyorlasa bo‘ladi?

    18.01.2021, 08:44
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Mobiuz — 8 milliondan ortiq abonentlar tanlovi 


    Navoiy innovatsiyalar universiteti 2 milliard so‘mlik grant dasturini e’lon qildi 


    Yandex Music’da jazirama kayfiyat uchun maxsus “Chilla” bo‘limi paydo bo‘ldi


    O‘zbekistonda tibbiy sug‘urta nima uchun zarur: shifokor qarashi va Neo Insurance tajribasi


    Vaqt sinovidan o‘tgan tarmoq: 33-yillik faoliyat, 12 million foydalanuvchi tanlovi va mobil aloqaning yangi arxitekturasi


    Biznes va tadbirkorlik oliy maktabi magistratura dasturlariga qabul jarayonlari davom etayotganini ma’lum qiladi


    “O‘zbekinvest” sug‘urta kompaniyasi 2025-yilning I yarim yilligi yakunlarini eʼlon qildi


    “Euromoney” talqinida “O‘zsanoatqurilishbank” O‘zbekistonning eng yaxshi banki deb e’tirof etildi


    Mirzo Ulug‘bek tumanida joylashgan yirik ko‘chmas mulk auksionga qo‘yildi


    “Biznesni rivojlantirish banki” 2025 yilda 138 mingdan ortiq fuqaro bandligini ta’minladi


    Sug‘urta sohasidagi uzoq kutilgan islohotlar: manfaatlar qonun himoyasida 


    OKMKda yangi sulfat kislota sexi qurilmoqda


    Kia Sonet va ADM Global: O‘zbekiston avtomobil klasterini mahalliylashtirilishiga qariyb 260 mln AQSH dollari miqdorida sarmoya


    Visa Kapitalbank bilan Xitoyga: WeChat Pay va Alipay orqali naqd pulsiz to‘lovlar – erkin, oson va xavfsiz


    “Biznesni rivojlantirish banki” BMT Taraqqiyot Dasturi bilan hamkorlik qiladi

     

    Tavsiya etamiz

    Bir kechada oddiy ofitsiantdan millionerga aylangan ayol: lotereyadan yutilgan 10 mln dollar mashmashasi

    27 iyul, 09:25
    Audio Icon

    Andijoncha hotamtoylik: “Dunyo sadolari”ga sarflanayotgan milliardlar va shubhali shartnomalar

    24 iyul, 21:25

    “Rossiya allaqachon katta og‘alik maqomini yo‘qotib bo‘ldi”. Ukraina urushi postsovet hududida nimalarni o‘zgartirdi?

    24 iyul, 15:15

    Nildan Frot daryosigacha: maxfiylikdan tobora reallikka aylanib borayotgan “Katta Isroil” konsepsiyasi

    22 iyul, 12:22
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    BMT Falastin davlati qurilishida yordam berishini ma’lum qildi

    Dunyo | 27 iyul, 18:30

    Avstriyada 400 ga yaqin yo‘lovchi qorong‘i tunnelda 6 soat qolib ketdi

    Dunyo | 27 iyul, 17:50

    “Real Madrid” 5 nafar futbolchi bo‘yicha takliflarni ko‘rib chiqishga tayyor

    Sport | 27 iyul, 17:46

    Tailand va Kamboja o‘rtasidagi to‘qnashuvlar Tramp vositachiligiga qaramay davom etmoqda

    Dunyo | 27 iyul, 17:06

    O‘zbekistonning qaysi hududida ichimlik suvi bilan ta’minlanganlik darajasi eng pastligi ma’lum qilindi

    O‘zbekiston | 27 iyul, 16:38

    “Qo‘shni davlatlar bilan aloqalarni mustahkamlash lozim” — Eron prezidenti

    Dunyo | 27 iyul, 15:48

    Levandovski kelajagi borasida gapirdi

    Sport | 27 iyul, 15:25

    Islom Maxachev navbatdagi jangi sanasini e’lon qildi

    Sport | 27 iyul, 15:18
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.