Qishda sovuq qotmaslik, kasal bo‘lmaslik uchun to‘yimli taom iste’mol qilish kerak. Go‘shtli taomlar esa bu borada ayni muddao.
Uch xil go‘sht solib tayyorlanadigan kotlet
Kerakli mahsulotlar:
- Mol go‘shti qiymasi — 200 gr;
- Qo‘y go‘shti qiymasi — 200 gr;
- Tovuq go‘shti qiymasi — 200 gr;
- Oq non — 50 gr;
- Sut — 150 gr;
- Qovurilgan piyoz — 150 gr;
- Qaymoq — 100 gr;
- Tuz, murch;
- Sariyog‘ — 100 gr.
- nonni sutga solib ivitib qo‘ying;
- go‘shtga piyoz qo‘shib, go’sht maydalagichdan chiqaring;
- sariyog‘, qaymoq, tuz va murch qo‘shing, yaxshilab aralashtirib 1 soatga muzlatgichga qo‘ying;
- kotlet shakliga keltiring va tovada qovurib oling.
Kerakli mahsulotlar:
- Pishloq (parmezan) — 15 gr;
- Sariyog‘ — 7 gr;
- Bolonyeze sousi tayyorlash uchun;
- Mol go‘shti — 500 gr;
- Sabzi — 100 gr;
- Qizil bulg‘ori qalampiri — 200 gr;
- Piyoz — 200 gr;
- Ko‘katlar;
- Tomat pastasi — 50 gr;
- Tovuq bulyoni — 600 гgr;
- Tuz, shakar, murch va yong‘oq.
- Ezilgan pomidor — 500 gr;
- Piyoz — 150 gr;
- Sarimsoq piyoz — 40 gr;
- O‘simlik yog‘i;
- Zira, tuz, murch va shakar.
- ishni xarissa sousini tayyorlashdan boshlang;
- blenderda ezilgan pomidorga sarimsoq va piyoz qo‘shing;
- tomat pastasi va ziravorlar qo‘shib yaxshilab aralashtiring;
- balonyeze sousi uchun sabzavotlarni qovurib oling, qiyma qo‘shib qovurishda davom eting;
- tomat pastasi qo‘shing va tovuq bulyonining bir qismini qo‘shing;
- qolgan bulyonga ziravorlar qo‘shing va bir soat dimlang;
- aralashmani xarissa sousiga qo‘shing;
- xamirini tayyorlash uchun 100 gramm unga 170 ml sut, 3 ta tuxum, tuz va shakar qo‘shing;
- aralashmani tovaga soling, 220 daraja qizigan pechga tovani qo‘yib, 18-20 daqiqa davomida pishirib oling;
- xamirni idishga soling, ustiga sous soling va ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping.
Kerakli mahsulotlar:
- Talyatelle pastasi (boshqa makarondan ham foydalansa bo‘ladi) — 100 gr;
- Bolonyeze sousi — 150 gr;
- Sariyog‘ — 20 gr;
- O‘simlik yog‘i — 10 gr;
- Pishloq (parmezan) 10 gr;
- Tuz, murch;
- Tovuq bulyoni — 150 ml;
- Ko‘katlar — 11 gr;
- Sabzi — 6 gr;
- Sarimsoq piyoz — 1 gr;
- Lavr yaprog‘i — 0,1 gr;
- O‘simlik yog‘i — 15 gr;
- Tomat pastasi — 27 gr;
- Suv — 100 ml;
- Murch.
- sous tayyorlash uchun go‘shtni maydalagichdan chiqaring;
- sabzi va ko‘kat qo‘shing;
- sabzavotli aralashmani o‘simlik yog‘iga solib qovuring;
- tomat pastasi qo‘shib aralashtiring;
- suv, murch, tuz va ziravorlar qo‘shing;
- 1, 5 soat davomida past olovda pishirib oling;
- talyatelle pastasini tuzli suvda pishirib oling;
- bolonyeze sousiga bulyon qo‘shib tovada pishirib oling;
- tayyor bo‘lgan sousga pishgan pastani qo‘shing;
- sariyog‘, qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq, tuz va murch qo‘shing.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)