Oddiy lavash xamiridan qanday qilib pirog pishirish mumkin, deb o‘ylayapsizmi? Bu juda oson, quyida beriladigan ketma-ketliklarni bajarib, nonushta yoki tushlik uchun issiqqina va to‘yimli pirog pishiring.

Foto: “Russianfood.com”

Kerakli mahsulotlar:

  • Lavash xamiri – 2-3 dona;
  • Qiyma – 600 gr;
  • Karam – 700 gr;
  • Piyoz – 2 dona;
  • Sariyog‘ – 20 gr;
  • O‘simlik yog‘i;
  • Kashnich – 0,5 choy qoshiq;
  • Tuz, ziravorlar.

Tayyorlanish jarayoni:

Ish “nachinka” tayyorlashdan boshlanadi.

Foto: “Russianfood.com”

Ikki dona piyoz mayda to‘g‘raladi va tillarangga kirguncha qovurib olinadi.

Foto: “Russianfood.com”

Karam mayda to‘g‘raladi.

Foto: “Russianfood.com”

Piyoz ustidan qiyma qo‘shiladi va 10-15 daqiqa davomida qovuriladi.

Foto: “Russianfood.com”

Alohida tovada karam qovurilib, tuz va ziravorlar sepiladi.

Foto: “Russianfood.com”

Qiymali aralashmaga tuz, ziravor va kashnich solinadi.

Foto: “Russianfood.com”

“Nachinka” sovitishga qo‘yiladi.

Foto: “Russianfood.com”

Pirog qolipi sariyog‘ yordamida yog‘lanib, 180-200 daraja pechda qizdiriladi.

Foto: “Russianfood.com”

Lavash xamiri eni 2-3 santimetr va uzunligi 25 santimetrga teng bo‘lgan tasmalarga bo‘linadi.

Foto: “Russianfood.com”

Tasma xamirlar qolipga birin-ketin joylashtiriladi.

Foto: “Russianfood.com”

Qiymali aralashma xamirning ustidan bir tekisda joylashtiriladi. Uning ustidan xamir biroz qaytarib qo‘yiladi.

Foto: “Russianfood.com”

Ikkinchi qatlamga karamli aralashma solinadi.

Foto: “Russianfood.com”

Yana qiymali aralashmadan solinadi va xamirning usti buklanadi.

Foto: “Russianfood.com”

Aralashmaning yuza qismi to‘liq yopilgandan so‘ng ustidan sariyog‘ solinadi va pechga qo‘yiladi.

Foto: “Russianfood.com”

Pechda 180-200 darajada 20 daqiqa mobaynida pishiriladi.

Foto: “Russianfood.com”

Antiqa pirog tayyor. Yoqimli ishtaha!

Foto: “Russianfood.com”