Ushbu taomga ko‘p masalliq ketmaydi, tayyorlanish jarayoni ham uzoq vaqtni olmaydi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Un — 2 piyola
- Tuz — 0,5 qoshiq
- Ko‘katlar — ta’bga ko‘ra
- Pishloq —50 gr
- Un, suv tuz qo‘shib odatdagidek xamir qoring.
- Xamirni 30 daqiqa tindirgani qo‘ying.
- Ko‘katlarni mayda qilib to‘g‘rang.
- Pishloqni qirg‘ichdan chiqaring.
- Xamirni bo‘laklarga bo‘lib, quymoq singari yupqa qilib yoying.
- Xamir ichiga ko‘kat va pishloq solib, tuz seping va o‘rtasidan buklab chetlarini birlashtiring.
- Baland olovda, quruq tovaga kutabalarni soling va har ikki tarafini ham 4-5 daqiqadan qizg‘ish bo‘lguniga qadar pishirib oling.
- Tayyor kutabalarni likopchaga soling va har birini ustiga bir bo‘lakdan sariyog‘ surib chiqing.
Yoqimli ishtaha!
Mavzuga doir:
Izoh (0)