Ushbu taom o‘zbekcha shilpildoqqa o‘xshab ketadi.
Taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Xamiriga — un, suv, tuz, tuxum
- Qiyma
- Tuz, murch — ta’bga ko‘ra
- Sarimsoq piyoz
- O‘simlik yog‘i
- Xamirga ketadigan mahsulotlardan xamir qoring, biroz tindiring.
- Yupqa qilib yoyilgan xamirni romb shaklida kesib chiqing.
- Kesilgan xamirlar biroz qotishi kerak.
- Go‘shtga, tuz, murch, mayda to‘g‘ralgan piyoz qo‘shib tovaga soling.
- Tovaga 2 osh qoshiq suv soling va suv singib ketgunicha qaynating.
- Aralashmaga sariyog‘ qo‘shing.
- Qatiqqa, sarimsoq piyoz va tuz qo‘shib aralashtiring.
- Alohida tovada mayda to‘g‘ralgan piyozni qovurib oling.
- Qozonda suvni qaynatib, romb shaklidagi xamirlarni 5 daqiqa atrofida pishirib oling.
- Likopchaga tayyor xamirlarni, ustidan qovurilgan piyozni soling.
- Xamir ustiga go‘shtli aralashmani soling.
- Ustidan sarimsoqli qatiq quying.
Izoh (0)