Marketlar va bozorlar peshtaxtalaridan sarimsoq tezda yo‘qolib borayotgan bir paytda olimlar oshqozon-ichak yo‘lini ehtiyot qilishni (sarimsoq bir qator qarshi ko‘rsatmalarga ega) va e’tiboringizni pomidorga qaratishingizni tavsiya etadilar. Pomidorlar butun dunyodagi hozirgi vaziyatda bizning salomatligimizni saqlashda qanchalik yaxshiligini va ular nimasi bilan foydali ekanligini bilamizmi? Hammasi oddiy – bu sabzavot tarkibida immunitetimizni rag‘batlantiradigan tabiiy moddalar talaygina:
- Karotinlar. A va E vitaminlarini sintez qiladi – timus hujayralarining eng yaxshi himoyasi.
- Likopin. Antioksidant. Gen funksiyalari, immun tizimi va to‘qimalarning yangilanishini boshqaradi;
- Xlorgen kislota. Kuchli antioksidant birikma;
- Kversetin. Yallig‘lanish va xossalariga ega antiokislitel;
- Fitonsidlar. Bakteriyalar, mikroskopik zamburug‘larning rivojlanishi va o‘sishini to‘xtatadi.
Antioksidantlar ro‘yxatining boyligidan tashqari pomidorlarda mikronutriyentlarning kattagina miqdori, mustahkam immunitet uchun o‘ta muhim bo‘lgan С, K1, B9, А, E, PP vitaminlari, kaliy, temir, natriy, rux, marganes, kremniy, yod, fruktoza, glyukoza, olma, limon va shovul kislotalari mavjud.
Foydali moddalarning bunday boy to‘plami pomidorga koronavirus pandemiyasi vaqtida salomatlik uchun kurashishda yetakchi o‘rinlarni egallash imkonini beradi.
Viruslar, bakteriyalar va infeksiyalarga qarshi kuchli immunitet bilan javob berish uchun har kuni pomidor iste’mol qilish zaruriyati endi rasman isbotlangan. Buning ustiga ularning hidi ham ancha yoqimliroq!
Hali ham dorixonadan vitaminlar olib ichayapsizmi? Yaxshisi pomidor yeng va sog‘lom bo‘ling!
Reklama huquqi asosida.
Izoh (0)