• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12581.97
    • RUB157.75
    • EUR14698.26
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +32°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Uy bekalariga taom tezroq tayyor bo‘lishida yordam beradigan 10 ta layfxak

    Har kuni mazali va turfa xil taom tayyorlash bekajonlarning eng birinchi vazifasidir. Chunki oila a’zolarini nonushta, tushlik va kechki ovqatsiz qoldirib bo‘lmaydi. Bekajonlarga yordam tariqasida tezroq hamda taomlarni oson pishirishda qo‘l keladigan layfxaklarni taqdim etamiz.

    Foto: The Voice

    Makaronni tovada pishiring

    Makaron mahsulotini pishirish uchun uzoq vaqt suv qaynatib o‘tirish shart emas. Shunchaki tovaga sovuq suv quyiladi hamda makaron mahsulotidan keraklicha qo‘shiladi. Mahsulot boshqa idishdagiga nisbatan tezroq pishadi va bir-biriga yopishib ketmaydi.

    Foto: The Voice

    Don va dukkakli mahsulotlarni ivitish

    Donli va dukkakli mahsulotlarni ivitish orqali ularning tarkibidagi tanada so‘rilmaydigan fitin kislotasidan xalos bo‘lish mumkin. Shuningdek, suvga bo‘ktirilgan mahsulotlar tez pishishi bilan yanada vaqtni tejaydi.

    Foto: The Voice

    Ortiqchasini muzlatish mumkin

    Juda ko‘p pishirib yuborilgan mahsulotlarni muzxonada saqlash mumkin. Keyinchalik hafta davomida oz-ozdan ishlatishga qulay bo‘ladi va bu orqali taom tezroq tayyorlanadi.

    Foto: The Voice

    Sabzavot va mevalarni muzlatib qo‘ying  

    Har qanday taom uchun tayyorlangan sabzavotlarni maxsus idishlarga solib muzlatib qo‘yish mumkin. Keyingi safar ularni tozalab va to‘g‘rab o‘tirish uchun vaqt ketmaydi. Shuningdek, mevalar ham sifatini o‘zgartirmasligi uchun muzlatib qo‘yish tavsiya etiladi.

    Foto: The Voice

    Taomga sarimsoqni oxirida qo‘shing

    Oldindan tozalangan sarimsoqni taomga oxirida qo‘shish tavsiya etiladi. Chunki taomni qovurish vaqtida qo‘shilgan sarimsoq unga achchiq maza berish mumkin. Shuningdek, sarimsoq tarkibida allin va enzim fermentlari mavjud bo‘lib, ular foydali allitsin birikmasini hosil qiladi. Sarimsoq tozalanganmaguncha fermentlar bir-birdan ajralib turadi. Shuning uchun ularni ertaroq tozalagan ma’qul.

    Foto: The Voice

    Go‘shtni metall idishda muzlating

    Go‘sht mahsulotlarini muzdan eritish uchun ko‘pchilik mikroto‘lqinli pechdan foydalanadi. Shuning uchun ularni muzlatishda metall idishdan foydalanish yaxshiroq. Sababi metall chinni yoki keramikaga qaraganda tezroq qiziydi va mahsulotni eritishda kam vaqt talab etadi.

    Foto: The Voice

    Zanjabilning “yoshi”ni tanlang

    Zanjabil ta’mini yoqtiruvchilar ularni tozalashni xohlamasa, iloji boricha “yoshi”ni tanlashi kerak. “Yosh” ildizni shunchaki qirg‘ichdan o‘tkazish ham oson.

    Foto: The Voice

    Achchiq garmdorini muzlatib qo‘ying

    Odatda garmdori butunligicha taomga solinadi hamda u shundayligicha qoladi. Ularni isrof qilmaslik uchun maxsus idishga solib, muzlatib qo‘yish mumkin. Keyingi safar taom uchun yana ishlatish samara beradi.

    Foto: The Voice

    Sabzavotlarni tozalamang

    Sho‘rva yoki ragu uchun sabzavotlar po‘stini qalin tozalash shart emas. Shunchaki yaxshilab yuvilib, yupqa po‘stini olish kerak. Shunda ular o‘zida ko‘proq foydali moddalarni saqlab qoladi.

    Foto: The Voice

    Tuxum sarig‘ini oqidan ichimlik idishi yordamida ajrating

    Turli xil shirinliklar tayyorlashda tuxum sarig‘ini oqidan ajratishga to‘g‘ri keladi. Buning uchun shunchaki toza ichimlik idishi kerak bo‘ladi. Chaqilgan tuxum ustiga ichimlik idishini keltirib, uni bir bora siqib olish kerak. Jarayon bor-yo‘g‘i ikki soniyani talab etadi va tuxum sarig‘i ajralib chiqadi.

    Foto: The Voice

    08.02.2023, 13:31   Izoh (0)   5094
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Makiyajga putur yetkazadi: Lab bo‘yog‘ini surishda ko‘pincha yo‘l qo‘yiladigan xatolar

    07.02.2023, 19:47

    Anemiya, shishlar va kuchli ogʻriq: buyrak muammolarini koʻrsatadigan 6 ta xavfli alomat

    07.02.2023, 13:46

    Semirib ketmaslik uchun qanday ovqatlanish lozim? Ozgʻin ayollarning 10 ta foydali odati

    07.02.2023, 11:43

    Keksalik ratsioni: qarish jarayonining muddatidan oldin tezlashishiga sabab bo‘ladigan mahsulotlar

    04.02.2023, 19:12

    Mikroto‘lqinli pechni yaltiratib tozalashning sinalgan usullari

    04.02.2023, 17:32

    Diqqatni jamlashga yordam beruvchi uchta oddiy usul

    04.02.2023, 09:10
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Biznesga birinchi qadam — “Lux”: Universal bankdan 100 million so‘mgacha imtiyozli kredit


    APEX BANKdan biznes uchun individual xizmat ko‘rsatish — bu qulaylik bilan biznes yuritish demakdir


    Way II kompaniyasi o‘z investorlariga dividend to‘lovlarini amalga oshirdi


    Way II kompaniyasidan ikkinchi dividend to‘lov


    #BirBirimizga: O‘zbekistondagi e’lonlar xizmati qanday qilib har bir narsaga ikkinchi umr beruvchi kampaniyani ishga tushirdi


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    “Yangi O‘zbekiston” bog‘i yo‘llari yopilgani haqidagi xabarlar asossiz 


    Central Asian University xalqaro Vasiylik kengashi tashkil etilganini e’lon qiladi 


    Yengillik kuch bilan birlashganda: 2025-yilning talabalar uchun mo‘ljallangan to‘rtta ASUS noutbuki 


    “Bog‘ibaland”da anjir sayli: Samarqandda milliy meva bayrami bo‘lib o‘tdi 


    “Omad mavsumi” UZCARD bilan: uch bosqich, uchta sayohat va bosh sovrin — elektromobil 


    Suvchilar maktabi — Prezident tashabbusining amaliy natijasi


    IMZOning Engelberg premium derazalari Niderlandiyaga eksport qilindi


    Onix 100 million so‘m keshbek aksiyasini qayta yo‘lga qo‘ydi 


    Namangan, Farg‘ona va Andijon Pepsi Music Fest quvvati bilan birlashdi!

     

    Tavsiya etamiz

    Audio Icon

    “U imperiyani qutqarishi kerak edi” Tarixdagi eng yirik va qudratli jangovar kema – Yamato haqida

    15 avgust, 09:15

    Arash mojarosi: bir o‘zbek undan pulini ololmay sarson, boshqasi esa ko‘p pul bermoqda

    14 avgust, 21:02

    “Stalinning barmog‘i” — Zangezur yo‘lagi Ozarbayjon uchun qanchalik muhim?

    14 avgust, 14:19

    Toshkentda issiqlik ta’minoti va issiq suv tariflari yana oshirilishi mumkin

    13 avgust, 09:46
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Yozgi ta’tildan keyin bola tez-tez kasal bo‘lsa: farzandlar immunitetini oshirish sirlari

    Farzand | 15 avgust, 18:20

    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi

    Reklama | 15 avgust, 18:11

    Shveysariyada plastik chiqindilar muammosini hal qilish bo‘yicha muzokaralar muvaffaqiyatsiz yakunlandi

    Dunyo | 15 avgust, 18:05

    Transfermarket jarohat olgan futbolchilardan “ramziy terma jamoa” tuzdi

    Sport | 15 avgust, 18:00

    Ishlab chiqarish sohasida eng ko‘p soliq to‘lagan korxonalar ma’lum qilindi

    O‘zbekiston | 15 avgust, 17:40

    Jeff Bezosning rafiqasi “Jeyms Bond” filmida suratga tushishi mumkin

    Kino | 15 avgust, 17:20

    Pokistonda otishma va mushakbozlik oqibatida 100 dan ortiq odam jarohatlandi

    Dunyo | 15 avgust, 17:05
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.