COVID-19 pandemiyasi va shu bilan birga odatiy holga aylangan mavsumiy shamollash, grippning avj olishi parhezdagi insonlarning ovqatlanish tartibiga ta’sir ko‘rsatadi. Iste’mol qilinadigan ovqatlar turli xil, foydali bo‘lishi kerak. Agar har kuni bodom bilan kefir iste’mol qilsangiz va tongni bir hovuch qorag‘at bilan boshlasangiz, menyuga pomidor sharbatini qo‘shing. Shu bilan birga, bu sharbat barcha bekor qilingan sayohatlar va parvozlar uchun yoqimlidir.
Ma’lum bo‘lishicha, pomidor sharbati nafaqat A va C vitaminlari, balki temirni o‘zlashtirishga yordam beradigan foliy kislotasining manbai hisoblanadi.
2006-yilda o‘tkazilgan tadqiqotlarga ko‘ra, pomidor sharbati organizmga yallig‘lanish jarayonlari, gripp va shamollash bilan kurashishda yordam beradi.
Pomidor shartbatini muntazam iste’mol qilish — organizmga yaxshi ta’sir qiladi. Suvli sabzavotlardan maksimal darajada foydalanish uchun kamida ikki hafta davomida kuniga bir stakan sharbat iching.
Ikki hafta davomida tananing sovuq havoga qarshi samarali o‘zgarishlarini sezmasangiz, pomidor sharbatiga yangi selderey va sink qo‘shimchalarini qo‘shing. Qo‘lingizni to‘g‘ri yuvishni unutmang — bu ko‘pchilik mavsumiy viruslarga qarshi eng ishonchli profilaktika chorasi.
Mavzuga doir:
Izoh (0)