Lifehacker nashri taqdim etgan ushbu oddiy retsept yordamida marmelad tayyorlash yanada oson. Ushbu shirinliklar uyda tayyorlangach, uni do‘konlardan xarid qilishning keragi ham bo‘lmaydi.
Kerakli mahsulotlar:
- olxo‘ri — 300 gramm;
- shakar — 300 gramm;
- pektin — 10 gramm;
- limon kislotasi — 1/2 choy qoshiq;
- suv — 1 osh qoshiq;
- o‘simlik moyi — 1-2 choy qoshiq.
- O‘lxo‘rilar chorak shaklda kesib olinadi va vaqti-vaqti bilan aralashtirilib, 10-15 daqiqa davomida pishiriladi.
- So‘ngra sovitishga qo‘yiladi va bir xil massa hosil bo‘lguncha blenderda aralashtiriladi.
- Shakar pektin bilan aralashtiriladi, limon kislotasi suvda eritiladi.
- Qolip pergament qog‘oz bilan yopiladi va o‘simlik yog‘i surtiladi.
- Olxo‘ri pyuresi qaynatib olinadi va oz-ozdan shakarli aralashma qo‘shiladi.
- Yana past olovda 15-20 daqiqa davomida qaynatiladi.
- Limon kislotasi qo‘shilib, issiq massa qolipga quyiladi.
- Marmelad xona haroratida 6-8 soatga qoldiriladi. Tayyor bo‘lgach pichoq bilan to‘rtburchak shaklda kesib olinadi va shakarga botiriladi.
Izoh (0)