Suvi qochgan non odatda foydali bo‘lishiga qaramay, hamma yumshoq va issiq non iste’mol qilishni yaxshi ko‘radi. “Noviy ochag” nashri qotgan nonni ham yana avvalgidek yumshoq bo‘lishi uchun ajoyib layfxak bilan bo‘lishdi.
Bu layfxak usti qizarib pishgan qattiq nonlar uchun ayni muddao.
Buning uchun kerak bo‘ladi:
- folga;
- pech.
Non folga qog‘oziga o‘raladi.
So‘ngra non 150 darajada qizdirilgan pechga 10 daqiqaga qo‘yladi. Keyin pechni ochib, non ustidan folga qog‘ozi olinadi. Nonning o‘zi yana 5 daqiqaga qoldiriladi.
Bu vaqt ichida nonushtaga yegulik pishirish, qahva yoki choy tayyorlash mumkin. Yumshoqqina iliq nonni taxminan 30 daqiqa ichida iste’mol qilgan yaxshiroq.
Izoh (0)