Chiburek uchun xamir qorish shart emas. Shunchaki lavash xamiri bo‘lsa bas. Lifehacker nashri lavashdan tayyorlanadigan chiburek retsepti bilan bo‘lishdi.
Kerakli mahsulotlar:
- piyoz — 1 dona;
- sarimsoq — 2 bo‘lak;
- qiyma — 300 gramm;
- suv — 4-5 osh qoshiq;
- lavash xamiri — 3-4 dona;
- tuxum — 1 dona;
- o‘simlik yog‘i — 100 ml;
- ko‘kat, tuz va ziravolar.
- Piyoz, sarimsoq va ko‘kat mayda to‘g‘raladi. So‘ngra qiyma bilan aralashtiriladi. Ta’bga ko‘ra, biroz suv, tuz va ziravorlar qo‘shiladi.
- Lavash xamiri 20-22 santimetr doira shaklida kesib olinadi. Tuxum sanchqida aralashtiriladi.
- Xamirning bir qismiga nachinka yupqa qilib solinadi.
- Xamir cheti tuxum bilan yopishtiriladi. Qolganlari ham shu tarzda tayyorlanadi.
- Qizdirilgan o‘simlik yog‘ida chibureklar 3-4 daqiqa davomida qizarguncha pishiriladi.
Izoh (0)