Yumshoq pishirilgan til go‘shti va sabzavotlar uyg‘unlashib, yangicha ta’mni hosil qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- til go‘shti – 1/2 dona;
- bulg‘ori qalampiri – 2-3 dona;
- piyoz – 1 dona;
- zaytun moyi – 1-2 osh qoshiq;
- soya sousi – 2-3 osh qoshiq;
- ko‘k piyoz, kunjut.
- Til go‘shti 2-3 soat davomida yumshoq bo‘lib pishgunga qadar qaynatiladi. So‘ngra somoncha shaklida to‘g‘raladi.
- Bulg‘ori qalampiri somoncha, piyoz dumaloq, ko‘kat esa uzunchoq to‘g‘raladi.
- Barcha to‘g‘ralgan mahsulotlar idishga solinib, ustidan zaytun moyi va soya sousi aralashtiriladi. Ustidan kunjut sepiladi.
Izoh (0)