Dasturxonni noodatiy taom bilan bezashni istayotganlar uchun mazali taom retseptini taqdim qilamiz.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Til go‘shti — 1 dona
- Suv — 4 l
- Piyoz —1 dona
- Jelatin — 30 gr
- Tuz, murch
- Lavr yaprog‘i
- Qaynagan suvga tilni solib pishirib oling, solganingizdan 15 daqiqadan keyin suvni to‘kib tashlang.
- Yana suv solib bir marta pishirib oling, qaynab chiqqanidan keyin past olovda pishiring.
- 45 daqiqadan keyin idishga artilgan sabzi, piyozni po‘stlog‘i bilan solib pishiring.
- 30-40 daqiqadan keyin tuz, murch, lavr yaprog‘i soling va yana 30-40 daqiqa davomida qaynating.
- Pishgan til go‘shtini soviting (sovuq suv yoki muz ustiga qo‘yib).
- Bo‘laklarga bo‘lib, tarelkaga solib chiqing.
- Sho‘rvaning bir qismini soviting, unga jelatin qo‘shib aralashtiring, qolgan sho‘rvani ham qo‘shing.
- Jelatinli sho‘rvaga tilni soling va bir necha soatga muzlatkichga qo‘ying.
Yoqimli ishtaha!
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)