Oddiy retsept bo‘yicha qatiq qo‘shib pechda tayyorlanadigan pechenye mazali ta’mga ega va juda yumshoq bo‘ladi. Bu shirinlik bolalarga ham, kattalarga ham yoqadi.
Kerakli masalliqlar:
- tuxum — 1 dona;
- shakar — 2-3 osh qoshiq;
- tuz — 1 chimdim;
- qatiq — 100 ml;
- o‘simlik yog‘i — 50 ml;
- un — 250-280 g va ustiga sepish uchun;
- pishiriq kukuni — 1 choy qoshiq.
Tayyorlanishi:
- Tuxumga 1-2 osh qoshiq shakar, tuz, qatiq va yog‘ qo‘shib, yaxshilab ko‘pirtiring;
- Unni elakdan o‘tkazing, pishiriq kukuni bilan aralashtiring. Qatiqni solib xamir qoring;
- Stolga un seping. Xamirni taxminan 1 sm yoki biroz kamroq qalinlikda yoying;
- Shakar seping va rulonga aylantirib oling;
- Xamirni kichik to‘rtburchak shaklida kesib oling. Buni maxsus xamir kesiladigan pichoq bilan qilgan ma’qul;
- Listni pishiriq qog‘ozi bilan o‘rang. Bo‘sh joylarga pishiriqlarni qo‘ying;
- Qatiq qo‘shilgan pishiriqlarni 180 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechda qizarguncha taxminan 15 daqiqa davomida pishiring.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)