Ushbu taomga kartoshka pyuresining o‘rniga gulkaram pyuresi solinadi. Uning yanada mazali bo‘lishini istasangiz pishloqdan foydalaning. Taomga o‘zingiz yoqtirgan ko‘katlarni ham qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- gulkaram — 1 ta
- pishloqli krem — 100 g
- sut — 60 ml
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- piyoz — 1 dona
- sabzi — 1 dona
- o‘simlik yog‘i — 1-2 qoshiq
- qiyma — 450 g
- un — 2 qoshiq
- mol go‘shti yoki tovuq go‘shtining sho‘rvasi — 150 ml
- qattiq pishloq — ta’bga ko‘ra
- Gulkaramni gulbarglaridan ajrating va 10 daqiqa qaynating. Uning suvini to‘kib tashlang.
- Gulkaramni mayda bo‘laklarga bo‘ling va uning ustiga pishloqli krem, sut, tuz va murch solib aralashtiring.
- Piyozni mayda bo‘laklarga bo‘ling. Sabzini kattaroq tishli qirg‘ichdan o‘tkazing.
- O‘simlik yo‘g‘ini o‘rtacha olovda qizdirib oling. Sabzi va piyozni yumshoq bo‘lgunga qadar bir necha daqiqa qovuring.
- Ustiga qiyma qo‘shib yana 5 daqiqa pishiring va tuz qalampir qo‘shib aralashtiring.
- Sabzavotli qiymaga un bilan soling va uni teng taqsimlash uchun aralashtiring.
- Bir daqiqadan so‘ng ustiga tovuq yoki mol go‘shti sho‘rvasini quying. Uni 5-7 daqiqa davomida qaynating.
- Sabzavotli qiyma go‘shtini idishga soling va tekis qatlamga yoying. Ustiga gulkaram pyuresini qo‘shing va teng ravishda yoying.
- Uni 20 daqiqa davomida 200 daraja haroratdagi pechga qo‘ying. Agar xohlasangiz ustiga maydalangan pishloq sepib eriguncha pishiring.
Mavzuga doir:
- Qovurilgan tovuq filesi va sabzavotlardan tayyorlanadigan mazali taom retsepti.
- Qovurilgan tovuq go‘shti va karamdan tayyorlanadigan xushta’m taom retsepti.
- Pomidor, baqlajon va pishloq qo‘shib tayyorlanadigan makaronli taom retsepti.
- Baqlajon, pomidor va mol go‘shti qo‘shib pishiriladigan xushta’m taom retsepti.
Izoh (0)