Lifehacker nashri taqdim etgan ushbu retseptga ko‘ra xamiri qat-qat rogalikni tayyorlash juda oson. Quyultirilgan sut esa desertga o‘zgacha ta’m bag‘ishlaydi.
Kerakli mahsulotar:
- xamirturushsiz qat-qat xamir — 450 gramm;
- quyultirilgan sut — 200 gramm;
- sut — 3 osh qoshiq;
- shakar — 1 osh qoshiq.
- Xamir 15-20 santimetr kenglikda to‘rtburchak shaklida yoyiladi.
- Yoyilgan xamir 8-10 ta to‘rtburchakka bo‘linadi. Har bir xamirning o‘rtasidan kesilib, uchburchak shakl hosil qilinadi.
- Uchburchak xamirlarning keng qismiga 1-2 choy qoshiqdan quyultirilgan sut solinib, rulet shaklida aylantiriladi.
- Pech oldindan 200 darajada qizdiriladi. Pishiriq varag‘iga pergamnet qog‘oz solinadi.
- Rogaliklar pishiriq varag‘iga terilib, ustidan sut surtiladi va shakar sepiladi.
- 15-20 daqiqa davomida shirinliklar qizargunga qadar pechda pishiriladi.
Izoh (0)