Barcha mahsulotlarni mikser bilan aralashtirib, qoliplarga taqsimlang va 10 daqiqa davomida pishiring. Qahva keksga xushbo‘y hid beradi. Yumshoq kekslarni o‘zingiz yoqtirgan mevalar bilan bezashingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- ezilgan qahva — 1 qoshiq
- shakar — 100 g
- suv — 2 qoshiq
- o‘simlik yog‘i — 60 ml
- sut — 120 ml
- un — 130 gr
- pishiriq kukuni — 1 qoshiq
- Bir piyolani olib, unga qahva, shakar va issiq suv soling. Kutilgan rangni hosil qilish uchun uni mikser bilan o‘rtacha tezlikda bir necha daqiqa aralashtiring.
- O‘simlik yog‘ini ham shu idishga soling va yana taxminan 1 daqiqa davomida aralashtiring.
- Uning ustiga iliq sut, un va pishirish kukunini qo‘shing. Yana mikser bilan yaxshilab aralashtiring.
- Keks idishlariga qog‘oz qolipni soling va ularning 4 dan 3 qismiga aralashmani quying.
- Kekslarni 10 daqiqa davomida 180 haroratli qizdirilgan pechga qo‘ying.
Mavzuga doir:
Izoh (0)