• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12497.19
    • RUB155.71
    • EUR14597.97
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +27°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Ertalab och qoringa kefirli grechka iste’mol qilish qanchalik foydali?

    Kefirli grechka organizmni toksinlardan tozalaydi, ovqat hazm qilish va metabolizmni yaxshilaydi, shuningdek, ozishning oddiy, ammo juda samarali usuli hisoblanadi.

    Foto: Getty Images

    Foto: Getty Images

    Ertalab kefirli grechka yeyish qanchalik foydali?

    Grechka yormasi o‘simlik oqsili va sog‘lom uglevodlar manbayi bo‘lib, uzoq vaqt to‘yinganlik hissi va energiya beradi. Bundan tashqari, grechkada inson salomatligi uchun ko‘plab mikroelementlar va vitaminlar mavjud:

    • kaliy,
    • temir,
    • fosfor,
    • yod,
    • foliy kislotasi,
    • niotsin,
    • B vitaminlar guruhi,
    • vitamin RR.
    Shuningdek, grechka antioksidantlarning kuchli manbayi hisoblanadi — tarkibida hujayralar qarishini sekinlashtiradigan moddalar borligi ilmiy asoslangan va isbotlangan.

    Dag‘al kletchatkaga boy xom donlar ovqat hazm qilishni yaxshilaydi va qondagi qand miqdorini pasaytiradi. Gipertenziya, ateroskleroz, tromboz, revmatizm va diabet kabi kasalliklarning oldini olish uchun shifokorlar grechkani kundalik ratsionga kiritishni tavsiya qiladi.

    Foto: Getty Images

    Foto: Getty Images

    Kefirda ham ovqat hazm qilish traktining faoliyatini yaxshilaydigan muhim aminokislotalar va bifidobakteriyalar mavjud. Ikkala mahsulot ham bir-birini mukammal ravishda to‘ldiradi, tanani barcha kerakli oziq moddalar bilan ta'minlaydi.

    Ertalab och qoringa kefirli grechka yormasi tanani tozalashga, to‘plangan toksinlardan xalos bo‘lishga, qondagi qand miqdorini normallashtirishga yordam beradi.

    Grechka qo‘shilgan sutli sho‘rva

    • sut -1 litr
    • grechka - 0,5 stakan;
    • shakar - 1,5 osh qoshiq;
    • tuz - bir chimdim;
    • sariyog‘ - 25 g.
    Sutni qaynay deganda oldindan yuvilgan grechkani soling. Gazni pasaytiring, vaqti-vaqti bilan aralashtirib, 15 daqiqa pishiring. Tuz va shakar qo‘shgandan so‘ng, aralashtirib yana 5 daqiqa pishiring. Sariyog‘ qo‘shishni unutmang.

    Grechka-guruchli bo‘tqa

    • grechka - 100 g;
    • guruch - 100 g;
    • tuz;
    • o‘simlik yog‘i - 1 osh qoshiq;
    • suv - 2,5 stakan.
    Qaynagan suvga grechka va guruchni soling. Qaynab chiqishi bilan tuz va o‘simlik moyi qo‘shing (sariyog‘ ham mumkin). Suv deyarli bug‘lanib ketguncha 15 daqiqa qaynating. Pishgandan so‘ng qozonni gazdan olib, qopqog‘i yopiladi. 10 daqiqaga sochiq bilan o‘raladi. Keyin sariyog‘ solib dasturxonga tortish mumkin.

    Foto: 7 dney.ru

    Foto: 7 dney.ru

    Qaynatilmaydigan grechka

    • grechka (maydalangan) - 1 stakan;
    • suv (qaynoq suv) - 500 ml;
    • sariyog‘,
    • tuz.
    Grechkani sovuq suvda yuvib, 500 ml qaynoq suv quying. Idishni qopqoq bilan yopib, sochiq bilan o‘rang. Bir yarim soat o‘tgach, grechka suvni o‘zlashtiradi va tayyor bo‘ladi. Agar hali ham ozgina suv bo‘lsa, uni to‘kib tashlash mumkin. Ta'bga tuz va sariyog‘ qo‘shishni unutmang.

    Kefirli grechka

    1. 2 osh qoshiq grechka yormasini sovuq suvda yuvib, so‘ngra qaynoq suv quying.
    2. Suvni shimib olgach, grechkani idishga soling va 200 ml kefir quying va muzlatgichda bir kechaga qoldiring.
    3. Ertalab kefirli grechka iste’molga tayyor bo‘ladi. Uni ertalab och qoringa, nonushta o‘rniga yeyish lozim.
    Tuz, shakar, sariyog‘ qo‘shmang!

    Agar maqsadingiz vazn yo‘qotish bo‘lsa, kefirli grechkani bir-ikki hafta davomida iste’mol qilish kerak. Kundalik kaloriyani ham kuzatib boring: agar boshqa ovqatlar kaloriyasi juda yuqori bo‘lmasa, tez orada ijobiy natijani sezasiz.

    Mavzuga doir: 

    • Homiladorlik davrida qanday ovqatlanish kerak? Bo‘lajak onalar uchun foydali maslahatlar
    • Uzoq umr ko‘ruvchilar parhezi: yoshlikni saqlab qolish uchun qanday ovqatlanish kerak?
    • Uyqu va xotirani yaxshilaydi: bodomning ko‘pchilikka noma’lum foydali xususiyatlari

    01.05.2022, 10:58   Izoh (0)   29485
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Lavashdan tayyorlanadigan chiburek retsepti

    29.04.2022, 16:45

    Iftorlik dasturxoni uchun shokoladli napoleon retsepti

    28.04.2022, 18:45

    Mazasi og‘izda qoladigan desert — Toffi-puding retsepti

    27.04.2022, 16:58

    Iftorlik uchun kartoshka va sabzi qo‘shib, tovuq oyoqchalaridan mazali taom tayyorlaymiz

    26.04.2022, 16:59

    Iftorlik uchun mazali shirinlik — tvorogli rogalik tayyorlab ko‘ring

    25.04.2022, 16:54

    Oddiy hamda mazali: lavash xamiridan tayyorlanadigan 4 xil yegulik retsepti

    23.04.2022, 17:47
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Yengillik kuch bilan birlashganda: 2025-yilning talabalar uchun mo‘ljallangan to‘rtta ASUS noutbuki 


    Suvchilar maktabi — Prezident tashabbusining amaliy natijasi


    Way II kompaniyasi o‘z investorlariga dividend to‘lovlarini amalga oshirdi


    “Bog‘ibaland”da anjir sayli: Samarqandda milliy meva bayrami bo‘lib o‘tdi 


    Kapitalbank va Korporativ sport assotsiatsiyasi hamkorlik memorandumini imzoladi


    Namangan, Farg‘ona va Andijon Pepsi Music Fest quvvati bilan birlashdi!


    Central Asian University xalqaro Vasiylik kengashi tashkil etilganini e’lon qiladi 


    IMZOning Engelberg premium derazalari Niderlandiyaga eksport qilindi


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    APEX BANKdan biznes uchun individual xizmat ko‘rsatish — bu qulaylik bilan biznes yuritish demakdir


    #BirBirimizga: O‘zbekistondagi e’lonlar xizmati qanday qilib har bir narsaga ikkinchi umr beruvchi kampaniyani ishga tushirdi


    Onix 100 million so‘m keshbek aksiyasini qayta yo‘lga qo‘ydi 


    “Yangi O‘zbekiston” bog‘i yo‘llari yopilgani haqidagi xabarlar asossiz 


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    Way II kompaniyasidan ikkinchi dividend to‘lov

     

    Tavsiya etamiz

    “Egasiz ayollar migrant bo‘ladi” — “Rakurs” podkastining navbatdagi suhbatdoshi 16 yildan beri muhojirlikda yashayotgan jurnalist Sohiba Hayot

    18 avgust, 21:35

    O‘zbekistonda non narxi nega qimmatlashayotgani o‘rganildi

    16 avgust, 23:46
    Audio Icon

    Qutblar tutashuvi – AQSH prezidentlari sovet va Rossiya rahbarlari bilan necha marta uchrashgan?

    16 avgust, 21:27
    Audio Icon

    “U imperiyani qutqarishi kerak edi” Tarixdagi eng yirik va qudratli jangovar kema – Yamato haqida

    15 avgust, 09:15
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Jizzax ko‘chalarida drift qilib, qoidalarni buzgan haydovchilar javobgarlikka tortildi

    O‘zbekiston | 19 avgust, 00:10

    “Tramp bilan uchrashuvdan oldin NATO va Yevropa rahbarlari bilan pozitsiyalarni muvofiqlashtirdik” — Zelenskiy

    Dunyo | 18 avgust, 23:55

    Google Avstraliyaning monopoliyaga qarshi qonunlarini buzgani uchun 30 mln yevro jarimaga tortildi

    Dunyo | 18 avgust, 23:40

    Xitoyda qishloq aholisi va sayyohlar to‘rt soatdan ortiq mashina kalitini o‘g‘irlagan sug‘urni qidirishdi

    Dunyo | 18 avgust, 23:25

    Toshkentdagi “Yangi O‘zbekiston” bog‘i atrofida 12 ta mehmonxona qurildi

    O‘zbekiston | 18 avgust, 23:09

    Xitoydan O‘zbekistonga spirtli ichimliklarning 2,5 mln dona qalbaki aksiz markasini olib kirayotganlar ushlandi

    O‘zbekiston | 18 avgust, 23:01

    Chexiya Yevropa Ittifoqida tezlikni 150 km/soatgacha cheklaydigan birinchi davlatga aylanishi mumkin

    Dunyo | 18 avgust, 22:35
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.