Mol go‘shti smetana va pomidor sousida yumshoq hamda juda mazali bo‘lib pishib chiqadi.
Kerakli mahsulotlar:
- mol go‘shti — 800-900 gramm;
- piyoz — 2 dona;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
- un — 1/2 osh qoshiq;
- smetana — 150 gramm;
- suv — 250 ml;
- pomidor sousi — 1 osh qoshiq;
- tuz va ziravorlar.
- Go‘sht uzunchoq yoki oddiy to‘rtburchak, piyoz esa yarim doira shaklida to‘g‘raladi.
- Mikrovolnovkaga yog‘ quyilib, “qovurish” rejimi tanlanadi.
- Piyoz 4-5 daqiqa davomida qovuriladi.
- Piyoz ustidan un sepilib, yana biroz pishiriladi.
- Ustidan taom uchun tayyorlangan barcha mahsulotlar solinadi.
- Yaxshilab aralashtirib, 1 soatga “dimlash”ga qo‘yiladi.
Izoh (0)