Mazkur pishiriqdagi olma qovoq bilan uyg‘unlashib o‘zgacha ta’m, quyultirilgan sut esa unga yoqimli maza beradi.
Kerakli mahsulotlar:
- sariyog‘ — 250 g;
- un — 400 g;
- tuz — 1 osh qoshiq;
- suv — 130 ml;
- qovoq — 600 g;
- olma — 1-2 dona;
- limon — 1 dona;
- vanil shakar — 10 g;
- quyultirilgan sut — 150 g;
- makkajo‘xori kraxmali — 1 osh qoshiq;
- tuxum — 1 dona;
- dolchin — 3/1 qoshiq.
- Sariyog‘ni bir piyola un bilan maydalab, tuz va muzdek suv qo‘shing.
- Xamir qorib, undan taxminan 3/1 qismini olib qo‘ying. Qolgan xamirning ikki qismini alohida folga bilan o‘rab, 20-30 daqiqaga muzlatkichga qo‘ying.
- Qovoqni tozalab, mayda bo‘laklarga bo‘ling. Olmani ham maydalab oling.
- Limonni po‘stidan tozalab, sharbatini siqib oling. Olma va qovoqli limon suvi, dolchin va vanil shakar qo‘shib, aralashtiring.
- Quyultirilgan sut va kraxmalni ham qo‘shib, yana aralashtiring.
- Muzlatkichdagi xamirning katta qismini olib, yupqa qilib yoying.
- Xamirni gaz patnisiga yoyib, chetlarini burab chiqing va ichini nachinka bilan to‘ldiring.
- Xamirning ikkinchi bo‘lagini ham yoyib, kengligi ikki santimetrdan oshmaydigan lentalarga bo‘ling.
- Xamir bo‘laklarini bir tekisda taxlab chiqing. Lentaning ortiqcha qismini pichoqda kesib oling.
- Tuxumni ko‘pirtirib, pirog ustiga surting.
- Qovoqli pirogni 40-50 daqiqa 190 darajali pechda pishirib oling.
Mavzuga doir:
- Kavkazcha qovoqli pirog retsepti
- Ayiqcha ko‘rinishidagi keks retsepti
- Yomg‘irli kunlarda ayni muddao. A’lo kayfiyatni ta’minlaydigan olmali pirog
- Pechning keragi yo‘q: Vitaminga boy hamda mazali qovoqli tort retsepti
- Atigi to‘rtta mahsulotdan tayyorlanadigan va pechda pishirish shart bo’lmagan chizkeyk retsepti
Izoh (0)