Bolalikdan sevib iste’mol qilinadigan sosiskali bulochkalarni tayyorlab, oila a’zolaringizni xursand qiling.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum — 2 dona;
- sut — 250 gramm, 1 osh qoshiq;
- shakar — 2 osh qoshiq;
- xamirturush — 2 choy qoshiq;
- un— 450 gramm;
- sariyog‘ — 4 osh qoshiq;
- sosiska — 10—15 dona;
- tuz — 1 choy qoshiq.
- Tuxum, iliq sut, tuz, shakar va xamirturush yaxshilab aralashtiriladi.
- Oz-ozdan un va eritilgan sariyog‘ solinib, yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir dumaloq shaklga keltirilib, 1 soatga issiq joyga qo‘yiladi.
- Xamir miqdori ikki baravarga ortganda, 10—15 bo‘lakka bo‘linadi va yana 15 daqiqaga qoldiriladi.
- Har bir xamir bo‘lagining eni 15—20 millimetr kenglikda yoyiladi va sosiska ustidan o‘rab chiqiladi.
- Usti yopilib, yana 30 daqiqaga issiq joyga qo‘yiladi.
- Pech 180 darajada qizitiladi va bulochkalar ustiga tuxum sarig‘i surtiladi.
- Ta’bga ko‘ra kunjut ham sepish mumkin.
- Bulochkalar yuzasi qizargunga qadar, 20 daqiqa davomida 200 darajada pishirib olinadi.
Izoh (0)