• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12634.34
    • RUB162.37
    • EUR14821.34
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +35°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Kuz faslida tayyorlab ko‘rish tavsiya etiladigan 3 xil pirog retsepti

    Kuz – kechqurun sevimli filmlarni tomosha qilish va mazali taomlarni iste’mol qilish vaqti. Shuning uchun har qanday  uchrashuvda dasturxonga ajoyib tortiq bo‘ladigan mazali piroglar retseptini taqdim etamiz.

    Yumshoqqina olmali pirog retsepti

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Kerakli mahsulotlar:

    • olma – 1,5 kilogramm;
    • shakar – 150 gramm;
    • sariyog‘ – 20 gramm.
    Xamir uchun:
    • tuxum – 1 dona;
    • shakar – 150 gramm
    • smetana – 20 foizli 95 gramm;
    • o‘simlik yog‘i – 75 gramm;
    • sariyog‘ – 75 gramm;
    • un – 175 gramm;
    • qabartma – 7 gramm;
    • tuz.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Olma tozalanib, bo‘laklarga bo‘linadi va shakar sepiladi.
    2. Tovada sariyog‘ eritib olinadi va olma jigarrang bo‘lguncha pishiriladi.
    3. Xamir uchun bitta tuxum 150 gramm shakar bilan ko‘pirtiriladi, smetana, eritilgan sariyog‘, o‘simlik yog‘i va tuz qo‘shiladi, Massa silliq holga kelgunga qadar aralashtiriladi. Ustidan un va qabartma solinib, xamir qoriladi.
    4. Xamir pishiriq qolipiga quyiladi, ustiga pishirilgan olma solinadi. Olmaning bir qismini xamir ichida, bir qismini yuzada qoldiriladi. Pirog pechda 165 daraja 45 daqiqa davomida pishiriladi.
    Muzqaymoq va olxo‘rili krambl retsepti

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Kerakli mahsulotlar:

    • sariyog‘ – 200 gramm;
    • shakar – 200 gramm;
    • un – 200 gramm;
    • funduq yong‘og‘i – 200 gramm;
    Nachinka uchun:
    • olxo‘ri – 650 gramm;
    • shakar – 30 gramm;
    • dolchin – 5 gramm;
    • zanjabil – 5 gramm;
    • muzqaymoq, yogurt.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Olxo‘ri bo‘laklarga bo‘linadi va pishiriq varag‘iga qo‘yiladi. Ustiga shakar va ziravorlar sepilib, 160 daraja haroratda 20-30 daqiqa davomida yumshoq bo‘lgunga qadar pishiriladi.
    2. Sariyog‘ni mikserning past tezligida shakar va un bilan aralashtiriladi. Yong‘oq qo‘shib, taxminan, 20 daqiqa davomida 160 darajada pechda qizarguncha pishiriladi.
    3. Desert uchun mo‘ljallangan maxsus idishga olxo‘rili nachinka solinadi, ustidan sariyog‘li massa va ta’bga ko‘ra muzqaymoq yoki yogurt quyiladi.
    Olma va kremli pirog retsepti

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Kerakli mahsulotlar:

    • un – 250 gramm;
    • sariyog‘ – 150 gramm;
    • bodom – 30 gramm;
    • shakar upasi– 100 gramm;
    • tuxum – 1 dona;
    • tuz.
    Krem uchun:
    • sut – 200 ml;
    • shakar – 50 gramm;
    • tuxum – 1 dona;
    • kraxmal – 1 choy qoshiq;
    • un – 1 choy qoshiq;
    • sariyog‘ – 50 gramm;
    • bodom – 50 gramm.
    Glazur uchun:
    • o‘rikli murabbo 
    • olma – 5 dona.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Xamir uchun: Mikser yoki ko‘pirtirgich yordamida sariyog‘, shakar, maydalangan yong‘oq va tuxumni aralashtiriladi. Aralashmaga unni elakdan o‘tkazib, bir necha bosqichda qo‘shiladi. Hosil bo‘lgan xamir dumaloq shaklga keltirilib, 15 daqiqa davomida muzlatkichga qo‘yiladi.
    2. Krem uchun: idishga un, kraxmal, shakar, tuxum solinib, ko‘pirtiriladi. Sekin-asta sut qo‘shiladi va silliq bo‘lguncha aralashtiriladi. Past olovga qo‘yiladi va krem qalinlashguncha aralashtiriladi. Olovdan olingach, issiq kremga yumshatilgan sariyog‘ qo‘shiladi va to‘liq eriguncha aralashtiriladi.
    3. Olma ingichka bo‘laklarga bo‘linadi.
    4. Xamir aylana shaklda yoyilib, qolipga o‘tkaziladi, ortiqcha qismi kesib olinadi va sanchqi bilan teshiladi.
    5. Krem xamir ustiga quyiladi va tekislanadi. Yuqori qismiga olma bo‘laklari joylashtiriladi.
    6. Olma ustiga sariyog‘ surtiladi va shakar sepiladi. Pirog 180 daraja oldindan qizdirilgan pechga qo‘yiladi va qizarguncha pishiriladi. O‘rik murabbosiga 2 osh qoshiq suv quyilib, idishda biroz isitiladi va tayyor bo‘lgan pirog ustiga quyiladi.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Pechenyedan tayyorlanadigan “tvorogli uycha” torti
    • Uy sharoitida sariyog‘li pechenye tayyorlaymiz
    • Yumshoqqina bananli shirinlik retsepti
    • Olxo‘ri va shokoladli pirog retsepti
    • Ajoyib ta’mga ega olxo‘rili pirog retsepti
    • O‘z qo‘lingiz bilan rafaello tortini tayyorlab ko‘ring

    17.09.2021, 13:57   Izoh (0)   21014
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Olma va bananga suli yormasi qo‘shib tayyorlanadigan foydali smuzi

    16.09.2021, 15:58

    Pechenyedan tayyorlanadigan “tvorogli uycha” torti

    16.09.2021, 09:56

    The New York Times gazetasida chop etilgan mashhur olxo‘rili pirog retsepti

    15.09.2021, 15:56

    Tarvuz va banandan tayyorlanadigan muzqaymoq retsepti

    15.09.2021, 12:55

    Nachinkasiga kolbasa va pishloq qo‘shib tayyorlanadigan lavashli yegulik retsepti

    14.09.2021, 16:55

    Tovuq jigari va nokdan tayyorlanadigan salat retsepti

    14.09.2021, 12:53
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    riitm aqlli platformasi O‘zbekiston tinglovchilariga 30 million trek taklif etmoqda


    Beeline Uzbekistan hududlarda raqamli rivojlanishni jadallashtirmoqda


    “KAFOLAT sug‘urta kompaniyasi” AJning moliyaviy barqarorlik reytingi “Fitch Ratings” tomonidan “Ijobiy” prognozi bilan “B+” darajasida tasdiqlandi


    O‘zbekiston Milliy banki xalqaro kapital bozorida 400 mln AQSH dollarlik obligatsiyalarni muvaffaqiyatli joylashtirdi


    Central Asian University RUR va THE Impact Rankings 2025 xalqaro reytinglarida o‘z mavqeini mustahkamlamoqda


    Ichkaridan nazar: Imzo fabrikasi qanday ishlaydi?


    Ipak Yo‘li Bankdan Tradeloan: xalqaro bitimlarni moliyalashtirish


    Centrum Air 25-iyuldan Toshkent — Seul to‘g‘ridan-to‘g‘ri reyslarini boshlaydi 


    InfinBANK’dan VISA kartasi endi Swoo Pay ilovasida


    O‘zbekistonda yangilangan HAVAL H6 rasman ishga tushirildi


    Chiqim va kirim: nazorat sari ilk qadam


    Neo Insurance — sug‘urta bozoridagi raqamli o‘zgarishlarning 2 yillik natijasi 


    BI Sad’O Business loyihasida ochiq eshiklar kuni bo‘lib o‘tdi va CHILLA aksiyasi boshlandi


    Kia O‘zbekiston bozorini egallamoqda: 2025-yilning birinchi yarmida rekord darajadagi sotuvlar


    Turizmdagi trendlar 2025: Xitoyda Markaziy Osiyoga – Qozog‘iston, O‘zbekiston, Qirg‘izistonga qiziqish o‘smoqda

     

    Tavsiya etamiz

    Kreml soyasidagi jumboqlar: sirli ravishda vafot etgan rossiyalik tadbirkor va amaldorlar

    10 iyul, 20:40

    Isroilning G‘azodagi qirg‘ini yagona emas: Insoniyat tarixidagi eng yirik genotsidlar qanday sodir bo‘lgandi?

    10 iyul, 19:12

    Patriot: Isroil voz kechgan, Ukraina esa ko‘prog‘iga ega chiqishni istayotgan yarim asrlik tizim haqida nimalar ma’lum?

    8 iyul, 20:45

    “O‘lim sharbati”: SSSRda Stalindan so‘ng ikkinchi qudratli shaxs nomi berilgan qurol qanday paydo bo‘lgandi?

    6 iyul, 15:23
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Xorazmda 7-qavatdan o‘zini tashlagan qizlar jinsiy zo‘ravonlik qurboni bo‘lganmi?

    O‘zbekiston | 12 iyul, 18:55

    “Chelsi” va “Arsenal” “Barselona” futbolchisi uchun kurashmoqda

    Sport | 12 iyul, 18:50

    AQSHda Trampning ruhiyatida yoshga bog‘liq o‘zgarishlar kuzatilayotgani ma’lum qilindi

    Dunyo | 12 iyul, 18:35

    Jazirama kunlarda yuz terisini qanday parvarish qilish kerak? Kosmetolog tavsiyasi

    Go‘zallik | 12 iyul, 18:20

    O‘zbekistonda sentyabrdan sertifikatsiz chet tili o‘qituvchilari ishdan bo‘shatilishi mumkin

    O‘zbekiston | 12 iyul, 18:13

    O‘zbekistonda ayollar huquqlari: zo‘ravonlikka qarshi choralar o‘zini oqlayaptimi?

    O‘zbekiston | 12 iyul, 18:00

    Surxondaryoda ikki hayvonni ovlaganlar tabiatga 4,5 mlrd so‘m zarar yetkazdi

    O‘zbekiston | 12 iyul, 17:40
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.