• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12935.27
    • RUB160.47
    • EUR14367.2
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +33°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    The New York Times gazetasida chop etilgan mashhur olxo‘rili pirog retsepti

    Yillar davomida mashhur bo‘lib kelgan retseptlar mavjud. Ularni qayta-qayta tayyorlash barchaga huzur bag‘ishlaydi. Ushbu olxo‘ri pirog retsepti 1983-yilda The New York Times’da chop etilgan. Gazetaning gastronom sharhlovchisi Merian Berros ilk nashrdan beri o‘quvchilarning iltimosiga binoan ushbu retseptni har sentabrda chop etishi kerak edi. Buning oxiri kulgili darajaga yetdi. Odamlar uni aniq kesib olish uchun sahifaning eng yaxshi qismiga joylashtirishni so‘radi. Ammo tahririyat 1989-yili retseptni oxirgi marta chop etishga qaror qildi. Lekin bu yordam bermadi. Oradan bir necha yil o‘tgach, retsept odatdagidan kattaroq o‘lchamda chop etildi, bu uni chiroyli tarzda kesish va saqlashni osonlashtirdi. Internet davrining paydo bo‘lishi oshpazlarga mashhur pirogni qayta tayyorlashga yordam berdi. Endi olxo‘rili pirog retsepti o‘nlab saytlarda, video va fotosuratlar, batafsil sharhlar va pishirish variantlari bilan topiladi.

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • shakar – 170 gramm, 2 choy qoshiq; 
    • tuxum – 2 dona;
    • sariyog‘ – 115 gramm;
    • un – 110 gramm;
    • olxo‘ri – 12 dona;
    • qabartma – 1 choy qoshiq;
    • limon sharbati – 2 osh qoshiq;
    • dolchin – 1 osh qoshiq.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Yumshatilgan sariyog‘ va shakar mikser bilan aralashtiriladi. Un, qabartma va tuxum qo‘shib, yana yaxshilab aralashtiriladi.
    2. Xamirni 20-25 santimetr diametrli qolipga joylashtiriladi. Xamir bir-biriga yaqin holda kesib olinadi, olxo‘ri joylashtirilib, shakar va limon sharbati quyiladi. Ustidan dolchin sepiladi.
    3. Pirog 180 daraja qizdirilgan pechda, taxminan, bir soat davomida pishiriladi. Issiq yoki sovitilgan holda dasturxonga tortiladi.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Videoretsept: Nonushtaga tvorogli chizkeyk tayyorlaymiz
    • Qandli diabeti borlar uchun pishiriq: bug‘doy uni va shakar qo‘shilmaydigan oddiy retseptlar
    • Qat-qat xamir va olmadan tayyorlanadigan shtrudel retsepti

    15.09.2021, 15:56   Izoh (0)   13979
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Tarvuz va banandan tayyorlanadigan muzqaymoq retsepti

    15.09.2021, 12:55

    Nachinkasiga kolbasa va pishloq qo‘shib tayyorlanadigan lavashli yegulik retsepti

    14.09.2021, 16:55

    Tovuq jigari va nokdan tayyorlanadigan salat retsepti

    14.09.2021, 12:53

    Yarim soatda tayyor bo‘ladigan mazali tovuq retsepti

    13.09.2021, 15:55

    Videoretsept: Nonushtaga tvorogli chizkeyk tayyorlaymiz

    13.09.2021, 08:45

    Unning keragi yo‘q: gulkaramdan noodatiy pitssa retsepti

    12.09.2021, 12:55
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Coca-Cola 139 yillik ilhom, ajoyib kashfiyotlar, mashhur kampaniyalar va butun dunyo sevib qolgan ta’mni taqdim etmoqda 


    GWM Auto Shanghai 2025 da o‘zining global strategiyasini taqdim etdi: O‘zbekiston asosiy hamkorlar qatorida 


    MAGIC SAFARI — Markaziy Osiyodagi birinchi tematik safari-park 15-may kuni o‘z eshiklarini ochadi!


    Digital Uzbekistan Toshkentda 28-may kuni o'z ishini boshlaydi! Bozorni o‘zgartirib yuboruvchi PLAS-Forum 


    HONOR kompaniyasi HONOR 400 Lite smartfonini taqdim etdi. Qiziq, u nimasi bilan lol qoldira oladi?


    BI Group Toshkent BI Botanika Saroyi turar-joy majmuasini belgilangan muddatdan oldin foydalanishga topshirdi va sifat hamda muddatga sodiqligini tasdiqladi


    O‘zbekistonda token chiqarish bo‘yicha pilot loyihani amalga oshirish rejalashtirilgan


    Kapitalbank 2024-yilgi Brand Awards International mukofotiga sazovor bo‘ldi


    Moliyaviy firibgarlik: murakkab sxemalar bo‘yicha sodda tushunchalar 


    “Otang bozor, onang bozor”, qurilish do‘koni ochmoqchi bo‘lsang, Tashkent INDEX’ga bor


    OSTIM Global: 100 gektarlik zamonaviy sanoat hududi


    Silk Avia Shahrisabzga ko‘proq parvoz qiladi


    UZCARD SHERDOR premium kartasi endi MKBANKda mavjud


    O‘zbekiston Milliy banki “Oltin omonat”ni ishga tushirmoqda


    Toshkent mineral suvi: Iskandar Zulqarnayndan hozirgi kungacha

     

    Tavsiya etamiz

    “Yovuzlik imperiyasi zaminimizga hech qachon qaytmasligi uchun” — jamoatchilik o‘roq-bolg‘ali qizil bayroq va qora-olovrang lentani taqiqlashni so‘ramoqda

    13 may, 22:22

    Ular doim dunyoda eng yaxshilaridan bo‘lgan — pokistonlik harbiy uchuvchilar haqida

    12 may, 21:30

    Si va Putin tandemi: Rossiya va Xitoyning “chegarasiz do‘stligi” Markaziy Osiyodagi muvozanatga qanday ta’sir qiladi?

    12 may, 19:00

    “AQSH yordam bermaganida, g‘alabaga erisha olmasdik” — Ikkinchi jahon urushida SSSR yutug‘ini ta’minlagan yashirin haqiqatlar

    10 may, 15:00
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Pul, qurol va siyosat: Trampning Saudiya Arabistoniga tashrifida nimalarga erishildi?

    Dunyo | 14 may, 09:48

    IIBB BAA — O‘zbekiston uchrashuvi oldidan futbol muxlislarini ogohlantiradi (video)

    Sport | 14 may, 09:44

    O‘zbekistonda korrupsiya xavf-xatarlarini aniqlash va bartaraf etish bo‘yicha yangi mexanizm joriy etiladi

    O‘zbekiston | 14 may, 09:31

    Dunyoning eng qashshoq prezidenti 90 yoshida vafot etdi

    Dunyo | 14 may, 09:23

    Sevimli multfilm qahramonlarimizning dastlabki eskizlari qanday bo‘lgan?

    Layfstayl | 14 may, 08:58

    Fransiya Yevropaga “yadroviy soyabon” bo‘lishga tayyorligini bildirdi

    Dunyo | 14 may, 08:36

    Holand avtoparkini yana bir qimmatbaho mashina bilan boyitdi (foto)

    Sport | 14 may, 08:25
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.