Nachinka ichiga pomidor va mayonez qo‘shilgani uchun yegulik sersuv bo‘lib pishadi. Albatta, tayyorlab ko‘rishingizni tavsiya qilamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- kolbasa — 250 g;
- pomidor — 2 ta;
- qattiq pishloq — 150 gramm;
- mayonez — 3 osh qoshiq;
- lavash xamiri — 200 gramm;
- tuxum — 1 dona;
- arpabodiyon.
- Kolbasa va pomidor mayda bo‘laklarga bo‘linadi. Pishloq qirg‘ichdan o‘tkaziladi. Arpabodiyon mayda to‘g‘raladi.
- Tayyorlangan mahsulotlarga mayonez qo‘shiladi va aralashtiriladi.
- Lavash xamiri 8 ta bir xil to‘rtburchak shaklda kesib olinadi.
- To‘rtburchak xamirning bir tomoniga nachinka qo‘yiladi.
- So‘ngra xamir chetlari birlashtirilib, konvert shakli hosil qilinadi.
- Qolganlari ham shu tarzda davom ettiriladi.
- Ular pishiriq qolipiga joylashtirilgach, ustidan tuxum sarig‘i suriladi. Xohishga ko‘ra, kunjut ham sepish mumkin.
- Pechga 180 darajaga 15-20 daqiqaga qo‘yiladi. Usti qizarib pishgach, dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)