Nafaqat bolalarga, balki kattalarga ham yoqadigan mazkur mazali shirinlikni tayyorlab ko‘ring. Yumshoqqina ponchiklarni murabbo va shakar kukuni bilan yanada yoqimli qilish mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- un — 500 gramm;
- shakar kukuni — 60 gramm;
- quruq xamirturush — 3 choy qoshiq;
- sariyog‘ — 100 gramm;
- tuxum sarig‘i — 3 dona;
- sut — 250 ml;
- o‘simlik yog‘i — 1500 ml;
- murabbo — 300 gramm;
- tuz — bir chimdim.
- Chuqurroq idishga un, shakar, xamirturush va tuz solib aralashtiring.
- Sariyog‘ni suv hammomida eritib, soviting. So‘ngra uni tuxum sarig‘i va iliq sut bilan unli aralashma ustiga soling. Yaxshilab aralashtirib, yumshoq xamir qoring.
- Tayyor xamirni o‘simlik yog‘i bilan yog‘lang. Ustiga plyonka yoki sochiq yopib, iliq xona haroratida bir yarim soatga oshiring.
- Xamirni ehtiyotkorlik bilan olib, 1 sm qalinlikda yoying. Yana 2-4 daqiqa tindiring.
- Oshgan xamirdan qolip yordamida diametri 7-8 santimetrli doirachalar kesib oling. Ularning ustini plyonka bilan yopib, yana 30 daqiqaga qoldiring.
- Tovada o‘simlik yog‘ini o‘rta olovda qizdiring. Xamirlarni bir-biriga tegmaydigan qilib, ikki tomonini qizartirib pishirib oling.
- Tayyor ponchiklarni yog‘ni shimdirish uchun qog‘oz salfet ustiga soling.
- Ponchilklarning o‘rtasini teshib, qandolat qopi yordamida ichiga murabbo quyib chiqing.
- Dasturxonga tortishdan avval ustiga shakar kukuni sepishni unutmang.
Izoh (0)