Jigarli ruletni qo‘ziqorin, pishloq yoki sabzavot bilan pishirish mumkin. Bunday rulet tayyorlashning bir necha usuli bor. Shulardan birini e’tiboringizga havola etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- jigar — 400 gramm;
- qo‘ziqorin — 400 gramm;
- un — 3 osh qoshiq;
- tuxum — 2 dona;
- sabzi — 1 dona;
- piyoz — 1 ta;
- smetana — 1 osh qoshiq;
- mayonez — 1 osh qoshiq;
- sarimsoq — 1 bo‘lak;
- o‘simlik yog‘ш;
- tuz va ziravorlar.
- Qo‘ziqorinlarni somoncha shaklida to‘g‘rab, o‘simlik yog‘ida qovurib oling va ta’bga ko‘ra tuz va ziravorlar soling.
- Alohida idishda qirg‘ichdan chiqarilgan sabzi va to‘rtburchak qilib to‘g‘ralgan piyozni qovuring. Sabzavotga qo‘ziqorinni aralashtiring.
- Smetana, mayonez va maydalangan sarimsoqni aralashtirib, sous tayyorlab oling.
- Jigarni go‘sht maydalagichdan o‘tkazib, tuxum, un, tuz va ziravorlar qo‘shib, yaxshilab aralashtiring.
- O‘simlik yog‘i solingan tovaga jigarli aralashmani solib, 5—7 millimetr qalinlikdagi quymoq shaklida pishirib oling.
- Pishgan jigarli quymoqqa sous quyib, 2 osh qoshiq nachinka soling va rulet qilib o‘rang.
- Qolgan jigarni ham xuddi shu tartibda pishiring.
- Ruletni dasturxonga tortishdan avval bo‘laklarga bo‘lib oling va dimlangan sabzavotlardan garnir sifatida foydalaning.
Izoh (0)