Mazali va to‘yimli taom retseptini e’tiboringizga havola etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- Bulyon — 750 g;
- Loviya;
- Piyoz — 1 dona;
- Shirin bulg‘ori qalampiri — 2 dona;
- Sarimsoq piyoz — 2 dona;
- Tomat sousi — 1 osh qoshiq;
- O‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
- Qizil murch — 1 choy qoshiq;
- Lavr yaprog‘i — 1 dona;
- Ko‘katlar;
- Tuz, murch.
- Mol go‘shtidan bulyon tayyorlab oling.
- Sabzavotlarni arching va mayda kubik shaklda to‘g‘rang.
- Sarimsoq piyozni maydalab, loviyani qaynatib oling.
- Qizigan yog‘ga piyoz, bulg‘ori qalampiri solib qovuring.
- Sarimsoq piyoz, tomat pastasi hamda qolgan ziravorlarni qo‘shib aralashtiring.
- Sabzavotlar ustiga bulyon, keyin loviya solib aralashtiring.
- Tuz va murch seping.
- Sho‘rvaning yarmini blenderda aralashtiring.
- Qozondagi sho‘rvaga qaytib soling.
- Qizil piyoz va ko‘katlar bilan bezab dasturxonga torting.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)