Ushbu mazali shirinlikni tayyorlash uchun pechdan foydalanish shart emas.
Kerakli mahsulotlar:
- Pechenye — 800 gr
- Yong‘oq — 100 gr
- Shakar — 200 gr
- Kakao kukuni — 60 gr
- Suv — 240 ml
- Sariyog‘— 150 gr
- Vanilin 1 choy qoshiq
- Qaymoq — 120 ml
- Shokolad — 120 gr
- Pechenyeni bo‘laklarga bo‘lib idishga soling;
- Maydalangan yong‘oqni 4-5 daqiqa davomida yog‘siz tovada qovurib oling, pechenyega qo‘shib aralashtiring;
- Boshqa bir idishga shakar, kakao qo‘shib aralashtiring, sariyog‘ qo‘shing;
- Kakaoli aralashmani olovga qo‘yib, 7-8 daqiqa qaynating (muntazam aralashtirib turing);
- Olovdan oling, vanilin qo‘shib 10 daqiqa sovishini kuting;
- Shokoladli aralashmani yong‘oqli pechenyega qo‘shib, aralashtiring;
- Maxsus idishni qandolat qog‘ozi bilan qoplang;
- Aralashmani soling va qoshiq bilan tekislab chiqing;
- Ustini plyonka bilan yoping va 50-60 daqiqaga muzlatgichga qo‘ying;
- Qaymoqni maydalangan shokolad bilan aralashtiring;
- Aralashmani tort ustiga surting va yong‘oq seping, yana 3-4 soatga muzlatgichga qo‘ying.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)