Mazkur tansiq taomlar bayram dasturxoni va alohida kunlar uchun ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:- qo‘y qovurg‘asi — 500 gr;
- ko‘katlar, kinza va petrushka;
- sarimsoq piyoz;
- anor sharbati — 50 ml;
- tuz va murch.
- Ishni go‘shtni marinadlashdan boshlang.
- Sarimsoqni tozalang, ko‘katlarni maydalang.
- Anor sharbatiga tuz va murch qo‘shing.
- Qovurg‘alarni ikkiga bo‘ling va aralashmaga botiring.
- Marinadlangan go‘shtni 2—3 soatga muzlatkichga qo‘ying.
- Pech ichida 180 daraja haroratda pishirib oling.
Qo‘y go‘shti qovurg‘asini dimlab pishiramiz
Kerakli mahsulotlar:
- qo‘y go‘shti qovurg‘asi — 500 gr;
- loviya — 200 gr;
- yashil yasmiq — 200 gr;
- piyoz — 2 dona;
- sariyog‘ — 70 gr;
- ko‘katlar;
- tuz va murch.
- Loviyani 4—5 soatga iliq suvda ivitib oling.
- Qovurg‘alarni bo‘laklarga bo‘lib oling.
- Piyozni mayda qilib to‘g‘rang.
- Sariyog‘ solingan tovada 3—4 daqiqa davomida piyoz qovurib oling.
- Qovurg‘ani tovaga soling, ustini qoplagunicha suv soling, tuz seping.
- 40 daqiqa davomida past olovda dimlab pishiring.
- Tovaga yasmiq, loviya va ko‘katlarni soling va yana 20 daqiqa pishiring.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)