Quymoqni nonushtaga tayyorlash va mevalar bilan dasturxonga tortish tavsiya qilinadi.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Tuxum — 2 dona
- Sut — 2 piyola
- Un — 2 piyola
- Iste’mol sodasi — 1 choy qoshiq
- Tuz — 1 choy qoshiq
- Shakar — 3 osh qoshiq
- O‘simlik yog‘i
- Tuxumga shakar va tuz qo‘shib, ko‘pik hosil bo‘lguncha aralashtiring.
- Sut qo‘shib sanchqida aralashtiring, un qo‘shing va aralashtirishda davom eting.
- Yog‘, soda soling va yaxshilab aralashtirib, 5-7 daqiqa tindiring.
- Bu vaqt oralig‘ida tovani qizdirib oling.
- Quymoqlarni o‘rtacha olovda pishiring.
- Tayyor quymoqlar ustini meva, smetana yoki shokolad bo‘laklari bilan bezang.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)