Bugun,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44
“Daryo” nashrining Korzinka.uz supermarketlar tarmog‘i bilan hamkorlikdagi Yangi yilga bag‘ishlangan loyihasi doirasida bayram dasturxoniga tortish mumkin bo‘lgan taomlar retseptini taqdim etib borishda davom etamiz.

Bugungi taomnomada — seld balig‘i qo‘shilgan “Shuba” salati

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”
Ushbu salatni tayyorlash uchun taxminan 30 daqiqa vaqt va 14 187 so‘m talab etiladi.

Zarur masalliqlar:

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”
  • 1 ta tuzlangan seld balig‘i (taxminan 700 g)
  • 200 g kartoshka
  • 200 g qizil lavlagi
  • 200 g qizil sabzi
  • 4 ta tuxum
  • 100 g piyoz
  • 200 g mayonez
  • tuz
  • murch

Tayyorlanishi:

1. 200 grammdan kartoshka, qizil lavlagi, qizil sabzi va 4 ta tuxumni yaxshilab yuvib, po‘sti bilan qaynatib pishirib olamiz. So‘ng ularni po‘stidan tozalaymiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

2. Selyodkaning boshi va dumini olib tashlaymiz, qiltig‘idan tozalaymiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

3. Sabzavot va tuxumlarni yirik tishli qirg‘ichdan o‘tkazib olamiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

4. Baliqni mayda qilib to‘g‘raymiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

5. Piyozni archib, uni ham maydalaymiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

6. Likopcha olib, unga maxsus qolipni qo‘yamiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

7. Qolipga masalliqlarni ustma-ust qo‘yib chiqamiz, har birining orasiga mayonez suramiz hamda ta’bga ko‘ra tuz va murch qo‘shamiz. Dastlab selyodkani bir qavat qilib solamiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

8. Ustidan piyozni yoyib qo‘yamiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

9. Navbatdagi qatlam sifatida kartoshkani joylaymiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

10. Uning ustidan sabzini solamiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

11. Ustidan tuxumni qo‘yamiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

12. So‘ng qizil lavlagini solamiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

13. Eng ustiga yana mayonez surib, qolipni olib tashlaymiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

14. Salatni ta’bimizga qarab bezatamiz.

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Salat tayyor. Yoqimli ishtaha!

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Foto: “Daryo”

Ushbu salatni tayyorlashda foydalanilgan mahsulotlarni Korzinka.uz supermarketlaridan xarid qilishingiz mumkin.

Ularning narxlari bilan quyidagi jadvalda tanishishingiz mumkin. Narxlar 8-dekabr holatiga keltirilgan.

Shuba jadval

Rukn homiysi — Korzinka.uz supermarketlar tarmog‘i.

Taomni tayyorlashda bergan ko‘magi uchun Toshkentdagi RomAntica restorani va shaxsan bosh oshpaz Shuhrat Islomovga minnatdorchilik bildiramiz.

RomAntica restorani. Foto: “Daryo”

RomAntica restorani. Foto: “Daryo”

RomAntica restorani. Foto: “Daryo”

RomAntica restorani. Foto: “Daryo”

Ruknimizning keyingi sonlarida tunets balig‘idan kranch-salat, olmali shtrudel va chizkeyk tayyorlaymiz hamda ular bilan Yangi yil dasturxonini bezatamiz.

Izoh
Asosiy yangiliklar
Afg'oniston
Amerikaliklarga qaraganda samaraliroq: “Tolibon” Afg‘onistondagi ko‘knori maydonlarini qanday yo‘q qilmoqda?
Mahalliy
“Protivogaz kiydirib uribdi, bo‘g‘ishgan, barmoq izlari bor, itni ham bu darajada qiynoqqa solmaydi” — Bo‘kadagi IIB binosida o‘ldirilgan marhum haqida (video)
Dunyo
Muzlatkich ichida jon saqlagan bola, Apple’ning yangi mahsulotlari, sudga chaqirilgan shahzoda — 6-iyun suratlari