Bir qator mahsulotlarni sut bilan birgalikda iste’mol qilmaslik kerak. Agar siz hozirgacha ularning aniq ro‘yxatini bilmasangiz, ushbu maqola foydali bo‘ladi.
Kofe
Mutaxassislarning ta’kidlashicha, oqsil ta’sirida kofein neytrallanadi. Shuning uchun agar ushbu ichimlikning sezilarli ta’siridan bahramand bo‘lishni istasangiz, uni sutsiz ichgan yaxshiroqdir. Aks holda, ta’sir aksincha bo‘ladi va oshqozon ichimlikning so‘rilishiga qo‘shimcha energiya sarflaydi.
Choy
Ko‘p odamlar mashhur ingliz an’analarini aks ettirgan holda ko‘k choyga sut qo‘shib ichishni yoqtiradi. Biroq buning bitta lekini bor: bunday kombinatsiyada choyning antioksidant funksiyasi sut ta’sirida kamayadi va organizm bundan kamroq foyda oladi.
Dengiz mahsulotlari
Zamonaviy ilmiy tilda ikki xil turdagi oqsillar oshqozonga tushganda qarama-qarshilik yuzaga keladi — oqsillar dozasi oshib ketadi. Organizm oshqozon-ichak trakti va buyraklarga zarar yetkazishi mumkin bo‘lgan bunday yukni yengishi qiyin.
Sabzavotlar
Birinchi o‘rinda bodring xayolga keladi, bu sabzavot sut bilan bir vaqtda iste’mol qilinganda oshqozonda noqulaylik tug‘diradi. Ulardan keyin pomidor, qovoq, brokkoli va sabzi turadi. Bu mahsulotlarning barchasi har qanday shaklda alohida-alohida tanovul qilinganda nihoyatda foydali, ammo sut bilan birlashganda ular hazmsizlik xavfini oshiradi.
“Oqsil + boshqa protein = noqulaylik” qoidasini yodda tuting. Shu bois qaymoqli tovuq go‘shti organizmga og‘irlik qiladi va uni qiyinchiliksiz hazm qilish dargumon.
Izoh (0)