Yumshoq va mazali nachinkaga ega bo‘lgan belyashi iftorlik dasturxoni uchun yaxshi tanlov bo‘ladi. Qiymaning o‘rniga boshqa mahsulotdan foydalanishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- un — 550-600 g
- suv — 380 ml
- shakar — 2 choy qoshiq
- quruq xamirturush — yarim choy qoshiq
- tuz — 2 choy qoshiq
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq va yana qovurish uchun
- qiyma — 500 g
- piyoz — 2-3 dona
- murch — 1 choy qoshiq
Tayyorlanishi:
- 50 g un va 120 ml qaynoq suvni aralashtiring. Biroz soviting.
- Iliq suvni shakar, bir osh qoshiq un va xamirturush bilan aralashtiring. Uni 5-10 daqiqaga qoldiring.
- Bir qoshiq tuz, sariyog‘ va qaynoq suv bilan aralashtirilgan unni soling. Elangan unning qolganini qismlarga bo‘lib to‘kib tashlang, yumshoq va elastik xamir hosil qiling.
- Xamirni idishga soling va sochiq bilan yoping. Xamir ko‘tarilishi uchun bir yarim soat tursin.
- Go‘sht va piyozni go‘sht qiymalagichdan o‘tkazing. Qolgan tuz va murchni qo‘shing va aralashtiring.
- Xamirni 14-16 ta bo‘lakka bo‘ling. To‘plarga aylantiring, tekislang, folga bilan yoping va stolda 5-10 daqiqaga qoldiring.
- Bir bo‘lak xamirni oling. O‘rtaga taxminan bir osh qoshiq nachinka qo‘ying. Qirralarni o‘rtaga qilib, bukib oling. Nachinkani ichkariga yoyish uchun xamirni tekislang.
- Xuddi shu tarzda qolgan belyashilarni ham yasab oling.
- O‘simlik yog‘ini o‘rtacha olovda qizdirilgan idishga soling. Bir nechta belyashini solib, har bir tomonini taxminan 3-4 daqiqa qovuring.
- Ortiqcha yog‘ni ketkazish uchun tayyor qovurilgan belyashilarni qog‘oz sochiq ustiga qo‘ying.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)