Guruch va yasmiq qo‘shib tayyorlanadigan turkcha sho‘rva mazali ta’mga ega. Unga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni ham qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- piyoz — 1 dona
- sariyog‘ — 1 osh qoshiq
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq
- un — 1 choy qoshiq
- paprika — 1 choy qoshiq
- tomat pastasi — 1 dona
- suv — 1400 ml
- qizil yasmiq — bir stakanning to‘rtdan bir qismi
- bulgur — bir stakanning to‘rtdan bir qismi
- guruch — bir stakanning to‘rtdan bir qismi
- tuz — ta’bga ko‘ra
- ko‘katlar — ta’bga ko‘ra
Tayyorlanishi:
- Piyozni mayda qilib to‘g‘rab oling.
- O‘simlik yog‘ini va sariyog‘ni o‘rtacha olovda qizdirib oling. Piyozni yumshoq va yengil qizargunga qadar qovuring.
- Piyozga un va paprika seping, aralashtiring va yana 1-2 daqiqa pishiring. Tomat pastasini qo‘shing va 1 daqiqa qovurib oling.
- Boshqa idishda suvni qaynatib oling. Qaynagandan keyin unga yasmiq, bulgur va guruch qo‘shing. Mahsulotlarni 20 daqiqa davomida qaynatib oling.
- Sho‘rvaga tuz qo‘shing va dasturxonga tortishdan oldin unga ko‘kat soling.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)