• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12965.34
    • RUB161.34
    • EUR14525.07
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +28°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Hamyonbop va mazali: qaymoq qo‘shib tayyorlanadigan pirog retsepti

    Hamyonbop mahsulotlardan tayyorlanadigan pirog oilaning barcha a’zolariga manzur kelishi shubhasiz. Qolaversa, pirog uchun ko‘p vaqt sarflash shart emas, deb yozadi “Profil”.

    Foto: “Profil”

    Foto: “Profil”

    Kerakli mahsulotlar:

    • sut — 120 ml;
    • quruq xamirturush — 4 gramm;
    • shakar — 45 gramm;
    • sariyog‘ — 85 gramm;
    • tuxum — 2 dona;
    • vanil shakar — 1 choy qoshiq;
    • tuz — 1/3 choy qoshiq;
    • un — 340 gramm;
    • sariyog‘ — 75 gramm;
    • shakar — 110 gramm;
    • qaymoq 20 fozli — 180 ml.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Avval xamir tayyorlanadi. Sut 35 darajaga qadar qizdiriladi.
    2. Bir osh qoshiq shakar va xamirturush qo‘shiladi. Aralashtiriladi va sochiq bilan yopilib, 30 daqiqaga qoldiriladi.
    3. Pirog xamiri uchun sariyog‘ mayda bo‘laklarga kesib olinadi va xona haroratida 30 daqiqaga qoldiriladi. Tuxum, shakar, vanil shakar va tuz bilan ko‘pirtiriladi.
    4. Yumshagan sariyog‘ mikser bilan aralashtiriladi, asta-sekin tuxum aralashmasi qo‘shiladi. Bir hil massa hosil bo‘lguncha aralashtiriladi.
    5. Xamirturushli sut qo‘shiladi va aralashtiriladi.
    6. Un elakdan o‘tkaziladi. Yaxshilab xamir qoriladi.
    7. Idishning yuqori qismi yopishqoq plyonka bilan yopiladi va bir soat davomida iliq joyda qoldiriladi.
    8. Sariyog‘ bir piyola ichiga solinadi va shakar bilan aralashtiriladi, so‘ngra muzlatkichga qo‘yiladi.
    9. Xamir qolipga solinadi va plyonka bilan yopilib, 30 daqiqa davomida iliq joyda qoldiriladi.
    10. Keyin plyonka olib tashlanadi va ustida bir nechta kichik chuqurchalar hosil qilinadi.
    11. Pech 180 darajaga qizdiriladi. Pirog yuzasiga sariyog‘ va shakarli aralashma surtiladi.
    12. Taxminan 25 daqiqa davomida pishiriladi. Keyin pirog ustiga qaymoq quyib, yana 10 daqiqa pishiriladi. Yuzasi qizargandan keyin pechdan olinadi.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan mazali tvorogli pechenye, yong‘oqli keks, “qush tili” pishiriqlari retsepti
    • Bor-yo‘g‘i 4 ta mahsulotdan tayyorlanadigan go‘shtli rulet retsepti
    • Tovada tayyorlanadigan yumshoqqina asalli tort retsepti

    12.01.2023, 19:54   Izoh (0)   11744
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan mazali tvorogli pechenye, yong‘oqli keks, “qush tili” pishiriqlari retsepti

    06.01.2023, 13:41

    Hammaga birdek yoqadigan “shuba” salatining batafsil retsepti

    05.01.2023, 19:32

    Qo‘y go‘shtini kartoshka bilan pechda pishiramiz

    04.01.2023, 17:36

    Mazasi og‘izda qoladigan “xolodes” retseptlari

    01.01.2023, 20:49

    Yangi yil dasturxoni uchun atirgul shaklidagi yegulik tayyorlaymiz

    31.12.2022, 11:49

    Qiyma va qo‘ziqorindan mazali rulet tayyorlaymiz

    25.12.2022, 11:45
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Nega aynan bugun farzandingizga sarmoya kiritish muhim ahamiyatga ega?


    “Otang bozor, onang bozor”, qurilish do‘koni ochmoqchi bo‘lsang, Tashkent INDEX’ga bor


    BI Group Toshkent BI Botanika Saroyi turar-joy majmuasini belgilangan muddatdan oldin foydalanishga topshirdi va sifat hamda muddatga sodiqligini tasdiqladi


    TENET: Sodiq Azimov ko‘chasidagi Stellar Residence premium rezidensiyalari galereyasi


    Hyundai Uzbekistan sizni Before Service tadbiriga taklif etadi


    “Trastbank”dan kichik biznes egalari uchun 500 mln so‘mgacha kredit!


    M-Clinic’da UZD bo‘yicha yetakchi mutaxassislar ishtirokida birinchi telemeditsina maslahati o‘tkazildi 


    Uzbekistan Airways Islomobodga parvozlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    Toshkent mineral suvi: Iskandar Zulqarnayndan hozirgi kungacha


    Biznesni rivojlantirish banki Londonda kelishuvlarga erishdi


    “A.M. Best Company” xalqaro reyting agentligi “O‘zbekinvest” kompaniyasi reytinglarini “Barqaror” prognoz bilan “b”/“bb” darajasida tasdiqladi


    Central Asian University ta’lim va tibbiyot yangi ekotizimiga 350 million dollarlik sarmoya kiritmoqda


    Jahon banki O‘zbekistonda elektr taʼminotini yaxshilash uchun 100 mln dollar ajratdi


    Silk Avia kattalarsiz sayohat qilayotgan bolalarga hamrohlik qilish xizmatini taklif etadi 


    O‘zbekistonda token chiqarish bo‘yicha pilot loyihani amalga oshirish rejalashtirilgan

     

    Tavsiya etamiz

    “Yovuzlik imperiyasi zaminimizga hech qachon qaytmasligi uchun” — jamoatchilik o‘roq-bolg‘ali qizil bayroq va qora-olovrang lentani taqiqlashni so‘ramoqda

    13 may, 22:22

    Ular doim dunyoda eng yaxshilaridan bo‘lgan — pokistonlik harbiy uchuvchilar haqida

    12 may, 21:30

    Si va Putin tandemi: Rossiya va Xitoyning “chegarasiz do‘stligi” Markaziy Osiyodagi muvozanatga qanday ta’sir qiladi?

    12 may, 19:00

    “AQSH yordam bermaganida, g‘alabaga erisha olmasdik” — Ikkinchi jahon urushida SSSR yutug‘ini ta’minlagan yashirin haqiqatlar

    10 may, 15:00
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Instagram: Ozoda Nursaidova nega ozib ketdi? Sabrina Jabborova “Gelik” rulidagi qizni kechirdi, Maryam Tillayeva Kann kinofestivalida qatnashmoqda

    Shou-biznes | 18 may, 13:50

    Google sun’iy intellektga asoslangan yangi ko‘zoynak taqdim etdi

    Dunyo | 18 may, 13:25

    “Barselona” futbolchisining “Manchester Siti”ga o‘tishi rad etildi

    Sport | 18 may, 13:23

    O‘zbekiston merganlari Turkiyadagi musobaqada birinchi o‘rinni oldi

    O‘zbekiston | 18 may, 12:30

    “Real Madrid” Rodrigoga o‘rinbosar topdi

    Sport | 18 may, 11:55

    Rossiya maktablarida o‘qish uchun imtihondan o‘tolmagan migrant bolalarni vataniga qaytarib yuborish taklif qilindi

    Dunyo | 18 may, 11:28
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.