Hamyonbop mahsulotlardan tayyorlanadigan pirog oilaning barcha a’zolariga manzur kelishi shubhasiz. Qolaversa, pirog uchun ko‘p vaqt sarflash shart emas, deb yozadi “Profil”.
Kerakli mahsulotlar:
- sut — 120 ml;
- quruq xamirturush — 4 gramm;
- shakar — 45 gramm;
- sariyog‘ — 85 gramm;
- tuxum — 2 dona;
- vanil shakar — 1 choy qoshiq;
- tuz — 1/3 choy qoshiq;
- un — 340 gramm;
- sariyog‘ — 75 gramm;
- shakar — 110 gramm;
- qaymoq 20 fozli — 180 ml.
- Avval xamir tayyorlanadi. Sut 35 darajaga qadar qizdiriladi.
- Bir osh qoshiq shakar va xamirturush qo‘shiladi. Aralashtiriladi va sochiq bilan yopilib, 30 daqiqaga qoldiriladi.
- Pirog xamiri uchun sariyog‘ mayda bo‘laklarga kesib olinadi va xona haroratida 30 daqiqaga qoldiriladi. Tuxum, shakar, vanil shakar va tuz bilan ko‘pirtiriladi.
- Yumshagan sariyog‘ mikser bilan aralashtiriladi, asta-sekin tuxum aralashmasi qo‘shiladi. Bir hil massa hosil bo‘lguncha aralashtiriladi.
- Xamirturushli sut qo‘shiladi va aralashtiriladi.
- Un elakdan o‘tkaziladi. Yaxshilab xamir qoriladi.
- Idishning yuqori qismi yopishqoq plyonka bilan yopiladi va bir soat davomida iliq joyda qoldiriladi.
- Sariyog‘ bir piyola ichiga solinadi va shakar bilan aralashtiriladi, so‘ngra muzlatkichga qo‘yiladi.
- Xamir qolipga solinadi va plyonka bilan yopilib, 30 daqiqa davomida iliq joyda qoldiriladi.
- Keyin plyonka olib tashlanadi va ustida bir nechta kichik chuqurchalar hosil qilinadi.
- Pech 180 darajaga qizdiriladi. Pirog yuzasiga sariyog‘ va shakarli aralashma surtiladi.
- Taxminan 25 daqiqa davomida pishiriladi. Keyin pirog ustiga qaymoq quyib, yana 10 daqiqa pishiriladi. Yuzasi qizargandan keyin pechdan olinadi.
Izoh (0)