Yalpiz va qatiq qo‘shib tayyorlanadigan pryaniklar mazali ta’m va xushbo‘y hidga ega. Pryaniklarning ichiga o‘zingizga yoqqan murabbo yoki shokolad qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- tuxum — 2 dona
- shakar — 200 g
- qatiq — 350 ml
- o‘simlik yog‘i — 3 qoshiq
- yalpiz damlamasi — 1 qoshiq
- iste’mol sodasi — 1 qoshiq
- un — 700-800 g
- suv — 70 g
- shakar — 140 ml
- Pechni 190 daraja haroratda oldindan qizdiring. Listni pergament qog‘oz bilan o‘rang.
- Tuxum bilan shakarni ko‘pirtiring. Unga qatiq, o‘simlik yog‘i va yalpiz damlamasini soling, yana ko‘pirtirib oling. Ustiga soda qo‘shib aralashtiring.
- Aralashmaga sekin-asta un qo‘shing, yumshoq va silliq xamir hosil qiling. Xamirni 50-60 g og‘irlikdagi teng qismlarga bo‘ling, ularni to‘pchalarga aylantiring va ustini biroz bosib tekislang.
- Xamirlarni pishirish varag‘iga qo‘ying va orasida kichik masofa qoldiring. Pryaniklarni qizargunga qadar 25-30 daqiqa davomida pishirib oling.
- Prayniklarni pechga qo‘yganingizdan keyin suv bilan shakarni aralashtiring. Aralashmani 3-4 daqiqa davomida qaynatib oling.
- Tayyor pishiriqlarini katta idishga soling, ustiga issiq siropni quying va yaxshilab aralashtiring. Prayniklarni bir necha daqiqaga qo‘yib quritib oling.
Mavzuga doir:
Izoh (0)