Tarkibida foydali jihatlari ko‘p bo‘lgan mahsulotlardan tayyorlanadigan ushbu taomni har qanday vaqtda iste’mol qilish mumkin. Unga o‘zingiz yoqtirgan ko‘katlarni ham qo‘shsangiz bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
- piyoz — 1 dona
- brokkoli — 560-580 g
- sariyog‘ — 5 qoshiq
- tovuqli yoki sabzavotli sho‘rva — 750 ml
- un — 3 qoshiq
- qaymoq — 450 ml
- tuz — ta’bga ko‘ra
- pishloq — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- ko‘katlar — ta’bga ko‘ra
- Piyozni mayda qilib to‘g‘rab oling. Brokkolini ham gulbarglaridan ajrating.
- O‘rtacha olovda ikki qoshiq sariyog‘ni qizdiring. Piyozni qizarguncha va yumshoq bo‘lguncha qovuring.
- Brokkoliga issiq sho‘rvani qo‘shing va o‘rtacha olovda taxminan 10 daqiqa qaynatib oling.
- Pyureni tayyorlash uchun har bir mahsulotni blender bilan ezing.
- Qolgan sariyog‘ni tovada o‘rtacha olovda qizdiring. Unga un soling va aralashtiring.
- Unni sekin-asta boshqa idishga soling, e’tibor bering, hech qanday un donachalari qolmasin.
- Ushbu pyurening ustidan brokkoli soling, ozgina tuz va murch qo‘shib aralashtiring.
- Iste’mol qilishdan oldin har bir idishga solingan sho‘rvaning ustiga maydalangan ko‘kat va pishloq soling.
Izoh (0)