• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12917.1
    • RUB160.14
    • EUR14460.69
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +25°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Kartoshkani pechda pishiramiz: Tez tayyor bo‘luvchi va mazali 5 ta retsept

    Pishirilgan sabzavotlar juda foydali — ular vitamin va boshqa foydali moddalarni o‘zida saqlab qoladi. Katoshkani pechda pishirish ko‘p vaqt talab etmaydi, uning yoqimli isi ishtahani ochadi va mazasi esa og‘izda qoladi. Wday nashri pechda pishiriladigan kartoshkaning 5 xil retsepti bilan bo‘lishdi.

    Foto: Wday

    Foto: Wday

    Qobig‘i qizarib pishiriladigan kartoshka

    Ushbu taomni turli retseptlar bo‘yicha pishirish mumkin. Kartoshka kundalik yoki bayramona dasturxon uchun pishiriladi, alohida taom yoki garnir sifatida iste’mol qilinadi.

    Foto: Wday

    Foto: Wday

    Kerakli mahsulotlar:

    • tozalangan kartoshka;
    • ziravorlar;
    • tuz;
    • zira;
    • o‘simlik yog‘i — bir necha osh qoshiq.
    Xom kartoshka 1 santimetr qalinlikda kesib olinadi. Undan ortiqcha namlikni olib tashlash uchun qog‘oz salfetka bilan quritiladi. Bir idish ichiga ozgina o‘simlik yog‘ quyiladi, so‘ngra to‘g‘ralgan kartoshka solinadi. Ta’bga ko‘ra, tuz, zira va boshqa ziravorlar qo‘shilib, barchasi yaxshilab aralashtiriladi.

    Yog‘langan yoki pergament bilan qoplangan pishirish varag‘i ustiga bir qatlamda kartoshkalar solinadi. 100-180 haroratda 10 daqiqa davomida pechda pishiriladi. Kartoshka qobig‘i oltin jigarrang bo‘lishi uchun pishirish jarayoni oxirida pechning haroratini oshiriladi.

    Pishloq bilan pishiriladigan kartoshka

    Kerakli mahsulotlar:
    • kartoshka — 1 kilogramm;
    • sarimsoq — 5 bo‘lak;
    • smetana  — 100 gramm;
    • gauda pishlog‘i — 100 gramm ;
    • muskat yong‘og‘i, tuz, murch, ko‘katlar.

    Foto: Pinterest

    Foto: Pinterest

    Kartoshka qaynatib olingach, po‘chog‘idan tozalanadi. Pishirish varag‘iga avval maydalangan sarimsoq solinadi. Ustidan to‘g‘ralgan kartoshka va tuz, ziravor hamda muskat yong‘og‘i sepiladi. Smetana qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq bilan aralashtirilib, kartoshkaning ustiga bir xilda quyiladi. Pechda taxminan 100 daraja haroratda qizarguncha pishiriladi. Tayyor bo‘lgach ustiga ko‘katlar sepiladi.

    Folga ichida pishirilgan kartoshka

    Kerakli mahsulotlar:
    • kartoshka — 8-10 dona;
    • piyoz — 1 dona;
    • smetana — 100 gramm;
    • sarimsoq — 3 bo‘lak;
    • ukrop.

    Foto: Pinterest

    Foto: Pinterest

    Kartoshka yaxshilab yuvib tashlanadi, har birini folga bilan o‘rab, pechda pishiriladi. Tayyor bo‘lgan kartoshkalar folga ichida kesiladi. Keyin sanchqi yordamida ichida pyure hosil qilinadi. To‘g‘ralgan sarimsoq smetana bilan aralashtiriladi. Piyoz mayda to‘g‘ralib, o‘simlik yog‘iga qovuriladi. Folga biroz ochilib, har bir kartoshkaning o‘rta qismiga ozgina qovurilgan piyoz solinadi, so‘ngra smetana sousi quyiladi. Ustidan mayda to‘g‘ralgan ukrop sepiladi.

    Oddiy pishiriladigan kartoshka

    Kerakli mahsulotlar:
    • kartoshka — 10 dona;
    • o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
    • tuz, sarimsoq, quritilgan ko‘katlar.

    Foto: Wday

    Foto: Wday

    Tozalangan kartoshkalr sovuq suvli idishga solinadi. Biroz vaqt o‘tgach, kartoshka uzunligi bo‘yicha 4 qismga bo‘ling. Ularni paket ichiga solib, ichiga o‘simlik yog‘i quyiladi, quritilgan ko‘kat va tuz qo‘shiladi. Ta’bga ko‘ra, maydalangan sarimsoq qo‘shish ham mumkin. Barcha mahsulotlar yaxshi aralashishi uchun paket qattiq silkitiladi. Pishirish varag‘i folga bilan yopiladi va ustiga kartoshka bo‘laklari qo‘yiladi. Bularning barchasini 100-110 darajada pechda pishiriladi.

    Parhezbop kartoshka retsepti

    Pechda pishiriladigan parhezbop kartoshka retsepti hech qanday qo‘shimchalarni talab qilmaydi. Pishirilgan kartoshka oshqozon-ichak trakti kasalliklari davrida yoki oddiygina vazn yo‘qotish uchun foydali bo‘lgan parhez taom hisoblanadi.

    Foto: Pinterest

    Foto: Pinterest

    Kartoshka tozalanib, quruq pishirish varag‘iga qo‘yiladi va uni 220 darajaga qadar qizdirilgan pechning pastki qismida taxminan bir soat davomida pishiriladi. Tayyor bo‘lgan kartoshkani zaytun moyi, tuz va ko‘katlar bilan iste’mol qilish mumkin.

    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Qovoqcha, pomidor va pishloqdan mazali pirog tayyorlaymiz
    • Qiyma va baqlajondan xushta’m lazanya tayyorlaymiz
    • Ichiga tovuq qiymasi solinadigan mazali baqlajonli rulet tayyorlaymiz

    09.08.2022, 12:24   Izoh (0)   14038
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Pomidor, baqlajon va sarimsoqdan tayyorlanadigan vitaminga boy salat retsepti

    08.08.2022, 12:49

    Gulkaram va qiymadan tayyorlanadigan xushta’m taom retsepti

    06.08.2022, 09:50

    Suvi qochgan nonni yumshatish va yangidek qilish uchun ajoyib layfxak

    04.08.2022, 14:27

    Qovoqcha, pomidor va pishloqdan mazali pirog tayyorlaymiz

    03.08.2022, 09:42

    Quyultirilgan sutli xamiri qat-qat rogalik retsepti

    02.08.2022, 15:28

    Qahvadan tayyorlanadigan, tuxum qo‘shilmaydigan mazali keks retsepti

    01.08.2022, 09:45
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Ucell: Ustyurt platosining asosiy yo‘l bo‘linmalarida mobil aloqa


    Hyundai Uzbekistan sizni Before Service tadbiriga taklif etadi


    M-Clinic’da UZD bo‘yicha yetakchi mutaxassislar ishtirokida birinchi telemeditsina maslahati o‘tkazildi 


    Biznesni rivojlantirish banki Londonda kelishuvlarga erishdi


    Central Asian University ta’lim va tibbiyot yangi ekotizimiga 350 million dollarlik sarmoya kiritmoqda


    TezQR InfinBANK orqali Amirsoydagi shalelarga eshiklarni ochadi


    TENET: Sodiq Azimov ko‘chasidagi Stellar Residence premium rezidensiyalari galereyasi


    Nega aynan bugun farzandingizga sarmoya kiritish muhim ahamiyatga ega?


    Jahon banki O‘zbekistonda elektr taʼminotini yaxshilash uchun 100 mln dollar ajratdi


    Uzbekistan Airways Islomobodga parvozlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    “A.M. Best Company” xalqaro reyting agentligi “O‘zbekinvest” kompaniyasi reytinglarini “Barqaror” prognoz bilan “b”/“bb” darajasida tasdiqladi


    “O‘zbekinvest” Italiya va Ispaniya sug‘urta kompaniyalari bilan hamkorlik bitimlarini imzoladi


    APEX BANK Markaziy savdo ofisi va Bosh ofisini ochishga tayyorgarlik ko‘rmoqda: yangi ko‘lam, yangi imkoniyatlar


    Silk Avia kattalarsiz sayohat qilayotgan bolalarga hamrohlik qilish xizmatini taklif etadi 


    “Trastbank”dan kichik biznes egalari uchun 500 mln so‘mgacha kredit!

     

    Tavsiya etamiz

    Ayol ovchilardan ilg‘or samolyotlarga qadar — Ukraina rus Shahed’larini qanday ovlaydi?

    19 may, 20:10

    “Lend-Liz” yordami sovg‘a bo‘lmagan — Britaniya ikkinchi jahon urushida berilgan yordamni qanday qaytargan edi?

    19 may, 15:00

    “Yovuzlik imperiyasi zaminimizga hech qachon qaytmasligi uchun” — jamoatchilik o‘roq-bolg‘ali qizil bayroq va qora-olovrang lentani taqiqlashni so‘ramoqda

    13 may, 22:22

    Ular doim dunyoda eng yaxshilaridan bo‘lgan — pokistonlik harbiy uchuvchilar haqida

    12 may, 21:30
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    O‘zbekistonda bir haftada qancha gaz va svet o‘g‘irlangani ma’lum bo‘ldi

    O‘zbekiston | 19 may, 20:30

    Yunusobodda ruhiy kasal erkak ichki ishlar xodimiga pichoq bilan jarohat yetkazdi

    O‘zbekiston | 19 may, 20:21

    Armaniston prezidenti qarorgohi yonida portlash va yong‘in yuz berdi

    Dunyo | 19 may, 20:20

    “Avval ham gazdan zaharlanish holatlari kuzatilgan” — FVV Boysundagi gaz koni bo‘yicha izoh berdi

    O‘zbekiston | 19 may, 20:11

    Ayol ovchilardan ilg‘or samolyotlarga qadar — Ukraina rus Shahed’larini qanday ovlaydi?

    Dunyo | 19 may, 20:10

    Odamlar 1000 dollarga ham olishga tayyor: Labubu o‘yinchog‘i nima uchun mashhur bo‘lib ketdi?

    Qo‘ziqorin | 19 may, 19:55

    O‘zbekiston elchisi Urxelsk yepiskopiga ishonch yorliqlarini topshirdi

    O‘zbekiston | 19 may, 19:45

    Rossiya va Ukraina o‘t ochishni to‘xtatish shartlarini yopiq rejimda muhokama qiladi

    Dunyo | 19 may, 19:35

    Yaponiyada qishloq xo‘jaligi vaziri o‘ziga guruch sovg‘a qilinayotganini tan olgach, mojaro avj oldi

    Dunyo | 19 may, 19:25

    Nostalgiya: 20 yil avval hammaning orzusi bo‘lgan afsonaviy telefonlar (foto)

    Layfstayl | 19 may, 19:12
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.