Lifehacker nashri barcha sevib iste’mol qiladigan makaronli taomning yangi retsepti bilan bo‘lishdi. Ushbu mazali taomni kechki ovqat yoki shunchaki garnir sifatida dasturxonga tortish mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- baqlajon — 1 dona;
- o‘simlik moyi — 2 osh qoshiq;
- piyoz — 1 dona;
- pomidor — 700-800 gamm;
- sarimsoq — 2 bo‘lak;
- makaron mahsuloti — 250 gramm;
- pishloq, tuz va ziravorlar.
- Baqlajon o‘rtacha kattalikda to‘g‘rab olinadi. Ustiga tuz va ziravorlar sepilib, taxminan 15 daqiqa davomida 180 daraja pechda pishirib olinadi.
- Piyoz mayda to‘g‘raladi, pomidor va sarimsoq blender yordamida maydalanadi.
- Yog‘ o‘rtacha olovda qizdiriladi. Piyoz qizarguncha qovuriladi. Ustidan sarimsoq qo‘shilib, 30 soniya pishiriladi.
- Ustidan pomidor qo‘shiladi. Tuz va ziravorlar sepilib, 20 daqiqa davomida qaynatiladi.
- Baqlajon qo‘shilib, sous yana 10 daqiqa qaynatiladi.
- Makaron qadoqdagi ko‘rsatmaga muvofiq qaynatib olinadi.
- So‘ngra qaynab turgan sousga pishirilgan makaron solinadi va 1 daqiqadan so‘ng olovdan olinadi.
- Dasturxonga tortishdan avval taomga qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq sepiladi.
Izoh (0)