Lifehacker nashri taqdim etgan qovoqchali rulet retsepti issiq kunlar uchun ayni muddao. Yegulikka qo‘shilgan sarimsoq va ko‘katlar ishtahani ochishi shubhasiz.
Kerakli mahsulotlar:
- qovoqcha — 2 dona;
- tuxum — 2-3 dona;
- un — 3-4 osh qoshiq;
- o‘simlik moyi — 4-5 osh qoshiq;
- sarimsoq — 2-3 bo‘lak;
- tvorog — 100-120 gramm;
- mayonez — 1-2 osh qoshiq;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
- Qovoqcha tozalanib, uzunligi bo‘ylab, ingichka kesib olinadi. Tuzlab, 15-20 daqiqaga qoldiriladi. So‘ngra qog‘oz salfetka bilan artib olinadi.
- Idishda tuxum, tuz va murch sanchqi yordamida ko‘pirtiriladi. Alohida idishga un sepiladi.
- O‘rtacha olovda qizdiriladi. Qovoqchaning har ikki tomoni unga botiriladi. Keyin tuxumli aralashmaga va yana unga botiriladi. Olovda har ikki tomoni qizargunga qadar qovuriladi.
- Qovoqchadagi ortiqcha yog‘ni bartaraf etish uchun qog‘oz salfetkalar ustiga terib chiqiladi.
- Sarimsoq va ko‘katlar mayda to‘g‘raladi.
- Tvorog tuz, mayonez qo‘shib, yaxshilab aralashtiriladi.
- Sovigan qovoqchalar ustiga tvorogli nachinka solinadi va rulet tayyorlanadi.
Izoh (0)