Lifehacker nashri taqdim etgan ushbu retseptga ko‘ra, sabzavotlar hamda pomidor mol go‘shtini yumshoq bo‘lib pishishini ta’minlaydi. Rayhon hamda ziravorlar esa taomga o‘zgacha ta’m bag‘ishlaydi.
Kerakli mahsulotlar:
- piyoz — 1 dona;
- mol go‘shti — 350 gramm;
- o‘simlik moyi — 1-2 osh qoshiq;
- baqlajon — 1 dona;
- pomidor — 2 dona;
- bulg‘ori qalapmiri — 2 dona;
- sarimsoq — 2 bo‘lak;
- suv — 200 ml;
- tomat pastasi — 1 osh qoshiq;
- rayhon, tuz va ziravorlar.
- Piyoz dumaloq, go‘sht esa mayda to‘g‘raladi.
- Piyoz yog‘da 4-5 daqiqa davomida qovuriladi.
- Ustidan mol go‘shti solinib, taxminan 40 daqiqa davomida usti yopiq holda past olovda pishiriladi.
- Pishishidan 5-10 daqiqa oldin tuz va murch sepiladi.
- Ungacha baqlajon mayda to‘rtburchak shaklda to‘g‘ralib, 20 daqiqaga tuzli suvga solinadi.
- So‘ngra yaxshilab yuvilib, salfetka ustiga yoyib chiqiladi.
- Pomidor, bulg‘ori qalampiri, sarimsoq va piyozning qolgan qismi mayda to‘g‘raladi. Sabzavot, tuz, murch, rayhon va ziravorlar solinadi.
- Sabzavotlar va pishirilgan go‘sht bir idishga solinib, yaxshilab aralashtiriladi.
- Tomat pastasi bilan birgalikda suv quyiladi.
- Idish qopqog‘i yopiladi.
- Taxminan 40-45 daqiqa davomida 200 daraja pechda pishiriladi.
Izoh (0)