Xushbo‘y va mazali oladyi yoz kunlarida inson tanasiga kerakli bo‘lgan vitaminlarga boy sabzavotlardan tayyorlanadi. Siz uni boshqacha retseptlar asosida ham tayyorlashingiz va ta’bingizga qarab bezatishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- qovoqcha— 650 g
- tuz — ta’bga ko‘ra
- sarimsoq — 2 donacha
- tuxum — 1 dona
- un — 30 g
- murch — ta’bga ko‘ra
- o‘simlik yog‘i — 2-3 qoshiq
- Qovoqchani sal katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing. Bir choy qoshiq tuz qo‘shib aralashtiring. Qovoqchani 10 daqiqadan keyin siqib oling.
- Sarimsoqni qirg‘ichdan o‘tkazing. Tuxumni sanchqi bilan chayqab uring. Un, tuz, murchni qovoqchaga qo‘shing va barchasini yaxshilab aralashtirib oling.
- O‘simlik yog‘ini o‘rtacha olovda qizdiring. Masalliqni bir qoshiqdan oling va qizdirilgan idishga ikki tomonidan bosib qovurib oling. Shunda oladyilar qizarib pishadi.
- Eslatma: Faqatgina endi pishib boshlagan, urug‘i yo‘q sabzavotlarni tozalamasdan foydalanish mumkin. Qolgan barcha sabzavotlarni urug‘lardan tozalash kerak.
Mavzuga doir:
Izoh (0)