Qovoqcha, baqlajon, sabzi, pomidor, piyoz va qalampir kabi ko‘plab sabzavotlardan tayyorlanadigan ushbu taom juda foydali va shirin ta’mga ega.
Kerakli masalliqlar:
- sabzi — 1 dona
- piyoz — 1 dona
- o‘simlik yog‘i — 1-2 qoshiq
- qiyma — 300 gramm
- baqlajon — 1 dona
- ichimlik suvi — 150 ml
- qovoqcha — 1-2 dona
- kartoshka — 2 dona
- pomidor — 1-2 dona
- bulg‘or qalampiri — 1 dona
- tuz
- murch
- sarimsoqpiyoz — 3 bo‘lak
- Sabzi va piyozni o‘rtasidan kesib to‘g‘rab oling. Tovada o‘simlik yog‘i bilan 5—7 daqiqa qovuring.
- Qiymani ham xuddi shu idishga soling va sabzavotlar bilan aralashtirib, 7—8 daqiqa davomida pishiring.
- Kartoshka va baqlajonni ham juda mayda bo‘lmagan shaklda kesib oling va qiymaga qo‘shib qovuring. Undan so‘ng suv qo‘shib, qopqog‘ini yoping va 5—7 daqiqa qaynatib oling.
- Qovoqni ham kartoshka va baqlajon kabi bo‘laklarga bo‘lib oling. Tovadagi mahsulotlarni aralashtiring va yana 5 daqiqa qaynating.
- Pomidor va qalampirni o‘rtacha kattalikdagi bo‘laklarga bo‘ling. Sabzavotlarni qiyma bilan aralashtirib tuz, qalampir va maydalangan sarimsoqpiyozni qo‘shib aralashtiring.
- Sabzavotlar yumshoq bo‘lgunga qadar 15 daqiqa yoki undan ko‘proq vaqt davomida tovaning og‘zi yopiq holda, past olovda qaynatib pishiring. Vaqti-vaqti bilan ovqatni aralashtirib turing.
Mavzuga doir:
Izoh (0)