Mazkur retsept yordamida nozik ta’mli fransuz shirinligini tayyorlab ko‘ring.
Mahsulotlar:
- malina — 150 g
- shakar — 8 osh qoshiq
- limon sharbati — 1 choy qoshiq
- saryog‘ —1 st. bir qoshiq
- tuxum — 4 dona
- un — 5 osh qoshiq
- sut — 300 ml
- vanil ekstrakti — 1 choy qoshiq
- tuz — 1 chimdim
- Kichikroq tovaga malina, 2 osh qoshiq shakar va limon sharbatini soling. Quyulguncha 5 daqiqa davomida qaynating.
- Malinali massani gazdan olib, soviting va elakdan o‘tkazing.
- Tuxum sarig‘ini oqidan ajrating. Sarig‘ini 3 osh qoshiq shakar bilan ko‘pirtirib, un qo‘shing va silliq bo‘lguncha yana ko‘pirtiring.
- Sutni qaynatib, uchdan bir qismiga tuxum sarig‘ini quying. Qolgan sutni ham qo‘shing.
- Sutli aralashmani kastryulkaga solib, qaynating. Quyuqlashguncha 1-2 daqiqa aralashtirib turing.
- Kremni sovutib, malina pyuresi va vanil ekstrakti bilan aralashtiring.
- Tuxum oqini bir chimdim tuz bilan ko‘pirtiring. Shakar qo‘shib, qattiq bo‘lgunga qadar mikserlang.
- Tuxum oqi bilan malinali massani astalik bilan aralashtiring.
- Pechni 190°C ga oldindan qizdiring. To‘rtta keramik qolipni yog‘lab, shakar seping.
- Malinali aralashmani qoliplarga quying. Sufleni 15-20 daqiqa davomida pishiring. Tayyor desertga shakar kukuni seping.
Izoh (0)