• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12692.42
    • RUB158.44
    • EUR14511.24
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +31°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Parhezdagilarga ham mumkin: qomatni buzmaydigan qarsildoq tovuqli taomlar retsepti

    Ushbu 3 ta retsept ko‘p kaloriyalarni o‘z ichiga olmaydigan qarsildoq tovuqli ovqatlarni tayyorlashga imkon beradi. Kichik oshpazlik hiylalari sizga to‘yingan yog‘ va ortiqcha natriysiz tovuqli menyu tuzishingizga yordam beradi.

    Ayoli sousi qo‘shilgan tovuqli popkorn

    Foto: Adobe Stock

    Foto: Adobe Stock

    Masalliqlar:

    • 500 g suyaksiz va terisiz tovuq ko‘kragi;
    • 1/2 stakan bodom uni;
    • 1/2 stakan maydalangan bodom;
    • 4 stakan organik suli yormasi;
    • 1,5 stakan ayron;
    • 1 choy qoshiq chili kukuni;
    • zaytun moyi spreyi;
    • tuz va maydalangan murch.
    Sousi uchun:
    • 1/2 limon sharbati;
    • 1/2 stakan mayonez;
    • 1 choy qoshiq tomat pastasi;
    • 1/4 choy qoshiq chipotle kukuni;
    • 1/8 choy qoshiq sarimsoq kukuni;
    • 1/8 choy qoshiq tuz.
    Tayyorlanishi:
    1. Pechni 220 darajada qizdiring.
    2. Tovuqqa chili kukuni seping va katta idishga soling. Tovuq ustidan ayronni quyib, muzlatkichda 2 soat marinadlang.
    3. Tovuq oyoqchalarini bulab olish uchun suli yormasi, bodom uni va bodom yormasini apparatda maydalab oling. So‘ng alohida idishga soling.
    4. Ayoli sousini tayyorlash uchun mayonez, limon sharbati, tomat pastasi, tuz, sarimsoq kukuni va paprikani idishga solib, yaxshilab aralashtiring.
    5. Ikki soatdan keyin marinadlangan tovuq bo‘laklarini yormali massaga bulab oling. Gaz panjarasiga qo‘ying va yog‘ seping. Tovuq tillarang bo‘lgunga qadar 15 daqiqa davomida qovuring. Keyin pechdan olib, issiqligida tuz va murch seping va ayoli sousi bilan dasturxonga torting.
    Xantal va chipotle sousida tovuq barmoqlari

    Foto: Adobe Stock

    Foto: Adobe Stock

    Masalliqlar:

    • 500 g suyaksiz va terisiz tovuq filesi
    • 3 ta tuxum oqi (engil ko‘pirtirilgan)
    • 2 stakan glyutensiz non bo‘laklari
    • 2 osh qoshiq Dijon xantali
    • 1 osh qoshiq asal
    • 1 choy qoshiq chipotle qalampir pyuresi
    •  tuz va murch
    Tayyorlanishi:
    1. Pechni 220 daraja qizdiring.
    2. Tovuqni tuz va murch bilan ziravorlang. Tuxum oqini sayoz idishga soling. Yapon pankosini ham idishga solib, ziravorlang. Tovuq bo‘laklarini tuxumga botirib, so‘ngra maydalangan non bo‘laklariga bulab oling. Tolqon parranda go‘shtini to‘liq qoplaganiga ishonch hosil qiling.
    3. Tovuq bo‘laklarini 10-12 daqiqa davomida pishiring.
    4. Endi katta idishda xantal, chipotle pastasi va asalni aralashtiring. Tayyorlangan tovuq bo‘laklarini massaga aralashtiring, shunda ular shirin va achchiq sousda bir tekis qoplanadi.
    Kunjutli tovuq qanotlari

    Foto: Adobe Stock

    Foto: Adobe Stock

    Masalliqlar:

    • 700 g tovuq qanotlari
    • 1/4 stakan guruch sirkasi
    • 3 osh qoshiq asal
    • 1 osh qoshiq kunjut yog‘i
    • 1 osh qoshiq chili yoki sriracha sousi (ta'mga ko‘ra)
    • 1 osh qoshiq past natriy soya sousi
    • tuz
    • 1/2 osh qoshiq maydalangan sarimsoq
    Bezatish uchun:
    • 1 osh qoshiq oq kunjut
    • 2 ta yupqa to‘g‘ralgan yashil piyoz
    • 1/4 kichik qizil piyoz
    Tayyorlanishi:
    1. Yuvilgan tovuqni quriting va tuzlang. Aerogrilni 175 darajaga oldindan qizdiring. Tovuqni aerogrilga bir tekis joylashtiring. Tillarang bo‘lgunga qadar yarmigacha aylantirib, taxminan 16 daqiqa davomida pishiring.
    2. Katta idishda sirka, asal, soya sousi, kunjut yog‘i, chili (yoki sriracha) sousi va maydalangan sarimsoqni aralashtiring.
    3. Dasturxonga tortishdan oldin pishirilgan tovuq qanotlarini sousga botirib, ustiga mayda tug‘ralgan yashil va qizil piyoz hamda kunjut seping.

    Mavzuga doir:

    • Qatlamali xamir va sosiskadan mazali yegulik tayyorlaymiz
    • Mol go‘shti va karamdan tayyorlanadigan Shi retsepti
    • Mazasi og‘izda qoladigan desert — Toffi-puding retsepti

    12.05.2022, 12:42   Izoh (0)   10689
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Yo‘qolgan ovozni qanday tiklash mumkin?

    11.05.2022, 16:55

    Qat-qat xamirdan tayyorlanadigan pishloqli somsa retsepti

    11.05.2022, 14:43

    Tvorog qo‘shib tayyorlanadigan parhezbop tovuqli kotlet retsepti

    10.05.2022, 13:32

    Quyultirilgan sut qo‘shib tayyorlanadigan “Muraveynik” torti retsepti

    09.05.2022, 11:40

    Nachinkasiga tvorog solib, xamiri yumshoq shirinlik tayyorlaymiz

    08.05.2022, 20:32

    Ismaloq va pishloq solib tayyorlanadigan shtrudel retsepti

    05.05.2022, 10:47
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    STEM va biznes yo‘nalishidagi qizlar uchun TBC Bank’dan ta’lim grantlari — O‘zbekistonda gender tafovutini kamaytirish yo‘lida yangi qadam


    Aqlli diversifikatsiya: nima uchun kerak va kapitalni qanday taqsimlash lozim?


    OKMKda mahalliy dumpkarlardan foydalaniladi 


    Toshkent Farmatsevtika Instituti — Farmatsiya sohasida xalqaro darajadagi sifatli ta’lim


    InfinBANK va Kwikpay: uyingizga komissiyasiz va mehr bilan xalqaro pul o‘tkazmalari


    SonetUzStyle tanlovida ishtirok etish uchun arizalar qabuli 15-avgustgacha uzaytirildi


    BYD SEALION 7: Flagman elektr SUV — shahar ko‘chalarida yangi yetakchi 


    AVO bank aloqa markazi: innovatsiyalar va yangi xizmat darajasi 


    Toshkentda CRYPTO O₂ forumi bo‘lib o‘tdi: Texnologiya, fintech va tartib‑qoidalar muhokama qilindi 


    American University of Technologyʼda bakalavrlar uchun ochiq eshiklar kuni


    Qo‘ng‘iroqlardan mobil internetga: Toshkent mobil aloqadan foydalanish modelini qanday o‘zgartirmoqda


    AKFA energiya tejovchi romlari: iqlimga moslashtirilgan, qulaylikni ko‘zlagan 


    Avvallari xufiyona iqtisodiyotda faoliyat yuritgan eshitish va gapirishda muammosi bor insonlar endi rasmiy sektorga qo’shilib, Poytaxt Parking jamoasining bir qismiga aylandi


    Endi Ucell ilovasida Yandex Music’ni tinglash mumkin 


    ZARMED Universiteti: 200 ta grant sizni kutmoqda

     

    Tavsiya etamiz

    Trampning Falastinga nisbatan noxolis siyosati: AQSH YUNESKO a’zoligidan nega chiqyapti?

    2 avgust, 18:35

    Kamchatkadagi hodisa yagona emas: so‘nggi 120 yilda ro‘y bergan eng kuchli megazilzilalar

    1 avgust, 18:20

    Tramp uchun xavotirlar: AQSH prezidenti taniqli shaxslarga yosh qizlarni sotgan Jeffri Epshteynning mijozi bo‘lganmi?

    29 iyul, 17:19

    Bir kechada oddiy ofitsiantdan millionerga aylangan ayol: lotereyadan yutilgan 10 mln dollar mashmashasi

    27 iyul, 09:25
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    UNICEF: G‘azoda har uchinchi odam kunlarni ochlik bilan o‘tkazadi, bolalar esa halok bo‘lish xavfi ostida

    Dunyo | 3 avgust, 12:09

    Bolalar yerto‘lada yashirilgan: Toshkentda noqonuniy diniy ta’lim berilgan xonadonlar aniqlandi (video)

    O‘zbekiston | 3 avgust, 11:42

    Rossiya Pokrovskni qurshab olishga urinmoqda – Britaniya razvedkasi

    Dunyo | 3 avgust, 11:30

    Putin politsiyaga bank hisoblarini sud qarorisiz muzlatish vakolatini berdi

    Dunyo | 3 avgust, 10:55

    Toshkentdagi Mangal fest’da bir guruh kishilar o‘zaro do‘pposlashdi

    O‘zbekiston | 3 avgust, 10:35

    Toshkent Farmatsevtika Instituti — Farmatsiya sohasida xalqaro darajadagi sifatli ta’lim

    Reklama | 3 avgust, 10:30

    Sirdaryoda yong‘in va portlash xavfi sabab 4 ta zapravka vaqtincha yopildi

    O‘zbekiston | 3 avgust, 09:48

    Andijonda o‘qituvchilar maktabni taʼmirlashga jalb qilingani nazoratga olindi

    O‘zbekiston | 3 avgust, 08:42
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.