Lifehacker taqdim etgan navbatdagi retsept bo‘yicha mazali taom tayyorlash juda oson, shuningdek, u vitaminlarga ham boy.
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka — 2-3 dona;
- sabzi — 1 dona;
- bulg‘ori qalampiri — 1 dona;
- piyoz — 1 dona;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
- tovuq oyoqlari — 2-4 dona;
- yashil no‘xat — 100 gramm;
- suv — 300 ml;
- pomidor sousi — 2-3 osh qoshiq;
- tuz va ziravorlar.
- Kartoshka, sabzi va bulg‘ori o‘rtacha, piyoz esa mayda to‘g‘raladi.
- Yog‘ o‘rtacha olovda qizdiriladi va tovuq oyoqlari qizarguncha qovuriladi.
- Ustidan piyoz qo‘shib, 3-4 daqiqa qovuriladi.
- So‘ngra kartoshka, sabzi, no‘xat va bulg‘ori qo‘shilib, suv quyiladi. Pomidor sousi qo‘shilib, aralashtiriladi.
- Qaynab chiqqach, idish qopqog‘i yopilib, 35-40 daqiqa davomida past olovda pishiriladi.
- Tayyor bo‘lishidan 5-10 daqiqa oldin tuz va ziravorlar qo‘shiladi.
Izoh (0)