Lifehacker taqdim etgan yangi retsept bo‘yicha rogaliklar xamiri yumshoq bo‘lib pishadi. Ta’bga ko‘ra nachinka sifatida murabbo qo‘shish ham mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- tvorog — 200 gramm;
- sariyog‘ — 80 gramm;
- un — 140 gramm;
- qabartma — 1 choy qoshiq;
- shakar — 50 gramm;
- tuz — 1 chimdim.
- Tvorog eritilgan sariyog‘ bilan aralashtiriladi.
- Un elakdan o‘tkazilib, qabartma va tuz bilan aralashtiriladi. So‘ngra ikkita massa qo‘shilib, yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir dumaloq shaklda yoyilib, yuzasiga shakar sepiladi.
- Pichoq yordamida xamir to‘rtga bo‘linadi va har bir qism yana uchburchak shaklda 4-5 qismga bo‘linadi.
- Har bir qism uchburchakning keng tomonidan uchiga qarab rulet shaklida o‘raladi.
- Pech oldindan 180 darajada qizdiriladi va listga pishiriq varag‘i solinadi.
- Shirinliklar 15-20 daqiqa davomida qizargunga qadar pishiriladi.
Izoh (0)