Pirojki ko‘pchilikning sevimli yeguligi bo‘lishiga qaramay, unga xamirturush qo‘shilishini yoqtirishmaydi. Ammo “Bel novosti” nashri tamoman boshqacha retsept bilan bo‘lishdi.
Kerakli mahsulotlar:
- un — 400 gramm;
- kefir — 200 gramm;
- smetana — 2 osh qoshiq;
- tuxum sarig‘i — 2 dona;
- iste’mol sodasi — 0,5 choy qoshiq;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- kartoshka pyuresi, tuz va shakar.
- Idishga kefir, smetana, tuxum sarig‘i solinib, aralashtiriladi va biroz ilitishga qo‘yiladi.
- Un elakdan o‘tkaziladi va kefirli aralashma ustidan oz-ozdan solinadi. Ustidan iste’mol sodasi, tuz va shakar qo‘shiladi.
- Oxirida yog‘ qo‘shib, xamir qoriladi va 40 daqiqaga tindirish uchun qo‘yiladi.
- So‘ngra xamir bir xil bo‘laklarga ajratilib, o‘rta qismiga kartoshka pyuresi solinadi.
- Qizdirilgan yog‘da pirojkilarning har tomoni qizarguncha qovurib olinadi.
Izoh (0)